Prati nas

Ljubav

Povjerljivo: Ovako izgleda moj seks nakon menopauze

Nedavno smo objavili tekst o tome kako menopauza utječe na seksualni život žena i njihovih partnera pa smo smo vas zamolili da nam i sami kažete svoje mišljenje o ovom, za neke nepremostivom, problemu. Pozivnicu smo uputili ženama i muškarcima. Ovo su vaši odgovori.

Objavljeno

|

kako pobijediti umor u menopauzi??
foto: BigStock

Nedavno smo objavili tekst o tome kako menopauza utječe na seksualni život žena i njihovih partnera pa smo smo vas zamolili da nam i sami kažete svoje mišljenje o ovom, za neke nepremostivom, problemu. Pozivnicu smo uputili ženama i muškarcima. Ovo su vaši odgovori.

Jopa Zagreb (61): Nauživala sam se slobode

Prije 17 godina sam ostala udovica. Taman kad mi se muž razbolio i umro, kod mene je nastupila menopauza. U tom razdoblju o sebi nisam puno razmišljala. Bila je tu malodobna kćer, posao… Nakon nekog vremena počela sam osjećati potrebu za muškim dodirom, zagrljajem. Slučajno sam srela osobu koju sam od prije poznavala i počelo je neobavezno druženje. U međuvremenu je kćer završila školovanje, osamostalila se, a ja sam imala dovoljno vremena da se nauživam slobode koju si u braku baš i ne možemo priuštiti, jer ipak postoji neki zakon braka, zar ne? Puno sam putovala, posjećivala rodbinu, družila se s prijateljicama, ali u meni je uvijek postojala čežnja, mašta, želja za muškom osobom. Tako se jednog prosinca dogodilo da sam se srela sa već spomenutim muškarcem s kojim sam kliknula.

On je bio rastavljen ja udovica i ništa nas nije sprječavalo pa smo vrlo brzo završili u krevetu. Bilo je to za mene nešto prekrasno, neopterećeno problemima. Nastavili smo se družiti i maksimalno uživati u seksu bez obaveze. Ni jedno od nas nije postavljalo nikakve uvjete, obaveze, budućnost… Prepustili smo se trenutku i to je nešto najljepše sto mi se dogodilo. Danas nakon deset godina živimo zajedno, zaljubljeni i seks nam je savršen.

Zrinka (50): Uživajte u menopauzi

imam 50, a moj partner 55 godina. Menopauza je nsstupila u 40. godini. Vođenje ljubavi je fenomenalno i oboje uživamo u tome. Voljeli bi da je češće, ali obaveze ne dozvoljavaju. Ja bih svakodnevno i više puta. Menopauza je predivna. Žene, uživajte u životu.

Gaga (52): Prije sam imala seks zbog mira u kući

Seks u menopauzi mi je sasvim u redu, čak bolji nego prije. Ne znam zašto, ali uvijek sam bila suha i nisam mogla doživjeti orgazam. Ako i jesam, to su bili rijetki trenuci, a sada mi nije nikakav problem. Prije sam se opirala i seks mi je bio obaveza zbog, kako kažu, mira u kući. Danas kada smo stariji to je pravo uživanje. Živimo u manjem mjestu gdje svatko svakoga zna. Neki muškarci su mi se nabacivali, ali ništa prema njima nisam osjećala, osim jednoga prolaznika koji mi je srcu prirastao i zavoljela sam ga. Ja njega jesam, a za njega ne znam je li bio iskren. Puno sam ga puta testirala i to je trajalo dulje vrijeme. Danas na to gledam kao ludost. Ništa novo nisam vidjela u njemu, samo je bio slakorječiviji od mojeg supruga. Najgore je što je lagao, a što je lagao to sam bog zna. To mu ne mogu oprostiti.

Mala (67): Želim voditi ljubav više puta dnevno

Udovica sam više od pet godina; obrazovana VSS i živim u manjem gradu. Seksualno sam aktivna, uživam, imam  jako dobar libido, redovito orgazam ili više njih. Nije mi strano ni više puta dnevno. Problem je, ponekad, samo partner, jer želim samo osobu mojih godina. Smatram  da je okej voditi ljubav i u ovim godinama. Osjećam se poželjno, privlačno i ne sramim se svoga tijela. Ne trebaju mi ni lubrikanti. Sada imam ozbiljnu vezu sa muškarcem starijim od mene, seksualno je aktivan, ali ponekad želim više i češće. Eto mogu reći da sam zadovoljna.

Nina (52): Muškarac mi ne nedostaje

Rastavljena sam. Moj bivši nije shvaćao probleme menopauze. Optuživao me je da imam ljubavnike. Zapravo, menopauza mi je otvorila oci da vidim s kojom sebičnom osobom živim. Još uvijek misli da sam otišla zbog drugog. Ali to je sad njegov problem.  A ja uživam u malim radostima života. I da, još uvijek sam sama i uopće mi ne fali ni u kojem pogledu muška osoba. Pijem kavicu na miru sa prijateljicama.

Leo (72): Menopauza je samo izgovor

Zagorac sam, u penziji sam i rado imam seks. Mojoj bivšoj ženi je menopauza bila izgovor za izbjegavanje bračnih dužnosti. Stalno ju je boljelo, uvijek je bila ljuta, nikada nije bila spremna sve dok je nisam uhvatio golu sa susjedom. Da budem pošten, i ja sam imao nekoliko žena sa strane. Danas biram partnerice i po 20 godina mlađe od mene. Na terapiji sam, kontroliram tlak i masnoće, a sa alatom je sve u najboljem redu. Nikad mi nije bilo bolje. Mislim da je menopauza samo izgovor za žene.

Povjerljivo: Kakav je vaš seks nakon menopauze?

Svjesni smo da se radi o delikatnoj stvari, stoga vam nudimo mogućnost da nam potpuno anonimno kažete kako se nosite s ovim problemima, bilo da ste muškarac ili žena. Napišite nam svoja iskustva. Mi ćemo vaše pismo urediti i objaviti, a vi ćete moći pročitati reakcije na njega i savjete drugih čitatelja. Ponekad je dovoljno ispričati priču da biste stvari vidjeli jasnije. Možete nam je poslati putem stranice koju zovemo Povjerljivo (klikni ovdje).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.