Za koga glasati?
foto: Pixabay/MojeVrijeme.hr

Sindikat umirovljenika: Naučite političare da vas poštuju

Autor: • 09. 09. 2016. • Vijesti916 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pozvao je sve umirovljenike i starije osobe u Hrvatskoj da izađu na izbore, te da biraju one koji im jamče dostojanstven život bez siromaštva.

“Kako je Hrvatska na vrhu europske ljestvice siromašnih, s najnižom relativnom mirovinom od svih zemalja nastalih od bivše države, pozivamo vas da birate svoj bolji život. Birajte one koji su obećali povećati mirovine te ih redovito usklađivati, koji će uvesti socijalnu i minimalnu mirovinu i poduzeti druge potrebne mjere da zaustave ponižavanje najranjivije populacije od 1,5 milijun starijih osoba s pravom glasa. A osobito birajte one koji se zalažu za sigurnost i održivost mirovinskog sustava, te s punim nadzorom nad drugim mirovinskim stupom.Drage umirovljenice i umirovljenici i druge starije osobe, što će vam glas, ako nećete otići do birališta i dati svoj glas za svoj boljitak? Najveće umirovljeničke udruge (Sindikat i Matica umirovljenika koji organiziraju oko 300.000 članova) sačinile su uoči izbora listu zahtjeva i obratile se svim najvećim strankama, ali odgovora je bilo malo. Nažalost, u Hrvatskoj brojni političari starije osobe i umirovljenike smatraju balastom, parazitima, teretom, pa je vaš izlazak na birališta potreban i da biste hrvatsku politiku elitu naučili da vas poštuje.

Evidentan je slabi interes političara za pitanja umirovljenika, kao i izostanak kvalitetnijih reformskih rješenja, pa Sindikat umirovljenika poziva sve starije da se ne prepuste depresiji i razočarenju, već da izađu na izbore i izaberu opciju koja će najviše zastupati njihove interese. Iskoristimo preferencijalno glasovanje i izaberimo kandidate koji su do sada pokazali empatiju i volju da promijene životne uvjete umirovljenika na bolje, a ne na gore!” stoji u priopćenju Sindikata umirovljenika.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.