Prati nas

Vijesti

Sindikat umirovljenika: Naučite političare da vas poštuju

Nažalost, u Hrvatskoj brojni političari starije osobe i umirovljenike smatraju balastom, parazitima, teretom, pa je vaš izlazak na birališta potreban i da biste hrvatsku politiku elitu naučili da vas poštuje. Birajte one koji se zalažu za sigurnost i održivost mirovinskog sustava, te s punim nadzorom nad drugim mirovinskim stupom.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Za koga glasati?
foto: Pixabay/MojeVrijeme.hr

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) pozvao je sve umirovljenike i starije osobe u Hrvatskoj da izađu na izbore, te da biraju one koji im jamče dostojanstven život bez siromaštva.

“Kako je Hrvatska na vrhu europske ljestvice siromašnih, s najnižom relativnom mirovinom od svih zemalja nastalih od bivše države, pozivamo vas da birate svoj bolji život. Birajte one koji su obećali povećati mirovine te ih redovito usklađivati, koji će uvesti socijalnu i minimalnu mirovinu i poduzeti druge potrebne mjere da zaustave ponižavanje najranjivije populacije od 1,5 milijun starijih osoba s pravom glasa. A osobito birajte one koji se zalažu za sigurnost i održivost mirovinskog sustava, te s punim nadzorom nad drugim mirovinskim stupom.


Drage umirovljenice i umirovljenici i druge starije osobe, što će vam glas, ako nećete otići do birališta i dati svoj glas za svoj boljitak? Najveće umirovljeničke udruge (Sindikat i Matica umirovljenika koji organiziraju oko 300.000 članova) sačinile su uoči izbora listu zahtjeva i obratile se svim najvećim strankama, ali odgovora je bilo malo. Nažalost, u Hrvatskoj brojni političari starije osobe i umirovljenike smatraju balastom, parazitima, teretom, pa je vaš izlazak na birališta potreban i da biste hrvatsku politiku elitu naučili da vas poštuje.

Evidentan je slabi interes političara za pitanja umirovljenika, kao i izostanak kvalitetnijih reformskih rješenja, pa Sindikat umirovljenika poziva sve starije da se ne prepuste depresiji i razočarenju, već da izađu na izbore i izaberu opciju koja će najviše zastupati njihove interese. Iskoristimo preferencijalno glasovanje i izaberimo kandidate koji su do sada pokazali empatiju i volju da promijene životne uvjete umirovljenika na bolje, a ne na gore!” stoji u priopćenju Sindikata umirovljenika.

.

Vijesti

Pernar se oprašta od saborske fotelje; optužuje vas da ste odabrali ‘Soroševu agendu’

Osebujni političar najavljuje da će se kandidirati na idućim izborima, a za aktualni poraz okrivljuje birače koji nisu znali prepoznati njegove kvalitete.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ivan Pernar, nekadašnji lider Živog zida, a potom šef stranke kojoj je nadjenuo svoje ime, oprašta se od Sabora. Ovom žestokom protivniku cijepljenja, poborniku teorija urota i širitelju lažnih vijesti o migrantima nije pomoglo ni pomirenje s Ivanom Viliborom Sinčićem s kojim je gradio stranku koja se na kraju raspala na podijeli plijena nakon europskih izbora.

“Vrlo je vjerojatno da ćete moći glasati za mene i na idućim izborima. Doduše, do tad će proći još puno vremena. Ono što je bitno je da sam dao sve od sebe. Narod je odabrao one koji služe novom svjetskom poretku, podržavaju Soroševu agendu, narod je odabrao one koji služe globalnoj eliti vjerujući da će ta elite ispunit njegove želje. Dragi narode, ono što si birao to ćeš i dobiti”, kaže Pernar u objavi na Facebooku.


Podsjetimo, nakon debakla Živog zida na lokalnim izborima za loše rezultate u Lici optužili su stare i nemoćne. “Promatrajući izbore, obilazili smo velik broj privatnih kuća i domova za starije i nemoćne. Birači, velik dio njih, nije u stanju čitati, pa traže od članova biračkog odbora da im pročitaju imena sa izbornih lista.  Neki su slijepi, neki polusvjesni, većina jedva pokretni, nemoćni… Za njih osim HDZ-a i Dade nitko i ne postoji”, optužili su tada birače.

Što se Pernara tiče, u travnju je cijelim nizom objava, iz kojih vrišti nedostatak empatije, promovirao tezu da nakon infekcije koronavirusom umiru stariji i bolesnici s kroničnim bolestima, koji bi ionako umrli.

“Je li normalno da država bude paralizirana da bi neki djed živio dulje?” šokantna je izjava kojom se usprotivio protuepidemijskim mjerama koje je proglasio Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP