Prati nas

Show

Šezdesetogodišnja manekenka dijeli životne mudrosti

Ima 60 godina i dvoje unučadi, no to je ne zaustavlja u manekenskoj karijeri o kojoj mlađe žene i djevojke mogu samo sanjati. Štoviše, probila se tek u 45. godini, a danas krasi reklame najvećih svjetskih trgovačkih lanaca

Objavljeno

|

seksi bake
foto: Twitter

Ima 60 godina, dvoje unučadi i ne boji sijedu kosu, no to je ne zaustavlja u manekenskoj karijeri o kojoj mlađe žene i djevojke mogu samo sanjati. Štoviše, probila se tek u 45. godini, a danas krasi reklame najvećih svjetskih trgovačkih lanaca. Koja je tajna Yazemeenahe Rossi, upitao je Telegraph, a ovo su odgovori:

Izbjegava dijete za mršavljenje

Umjesto frustrirajućih dijeta, Yazemeenah jede disciplinirano. „Svaki dan kuham. Pretežno jedem povrće, orašaste plodove, voće i dobru ribu.“

Trudi se vježbati svaki dan

Više od 30 godina prakticira jogu i to 30 do 60 minuta dnevno. Također, svakodnevno hoda 15 do 45 minuta.

Ne brine se ako preskoči vježbanje dan ili dva

„Nikada se ne osjećam krivom ako preskočim rutinu. Poštujem ritam svoga tijela“, kaže Rossi.

Zna da više nije djevojka

„Tijelo mi više nije sposobno za stvari od prije 40 godina. I zato ga ne forsiram pretjerano. Trebalo mi je vremena da shvatim kako nakon menopauze nemam energije kao prije i da ne trebam mučiti svoje tijelo“, kaže ova manekenka francuskog porijekla.

„Ne volim fizički aspekt starenja. Nije zabavno gledati kako ti se koža opušta. Čini mi se kao da je 60. rođendan došao prerano i da prije 50. rođendana nisam živjela punim plućima. Prije par godina sam shvatila dobrobit otpuštanja stvari. Kako ja to shvaćam, proživljavam ono što su milijarde proživljavale prije mene i sve što mog učiniti jest prepustiti se vremenu“, zaključuje Yazemeenah.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.