Prati nas

Mozaik

Tao (98) je najstarija instruktorica joge i ima poruku za vas

U mladosti je bila glumica, manekenka, filmska producentica, plesačica, i susosnivačica Američkog udruženja vinara. Napisala je dvije knjige.

Objavljeno

|

Je li joga zdrava?
screenshot: Youtube

Najstarija instruktorica joge na svijetu ima 98 godina i zove se Tao Porchon-Lynch. Rođena je u Indiji. „Kada sam imala osam godina, vidjela sam dječaka kako radi nešto za što sam pomislila da je nova igra. Moje tetke su rekle da je to joga i da ne priliči damama da se bave s tim.“

No Tao to nije spriječilo da se i sama počne baviti jogom. Iza nje je više od 75 godina instruktorskog rada. I još uvijek podučava jogu 4 dana u tjednu. U mladosti je bila glumica, manekenka, filmska producentica, plesačica, i susosnivačica Američkog udruženja vinara. Napisala je dvije knjige. Marširala je s Ganhdijem i družila se Marilyn Monroe. „Ne dopustite da vam godine diktiraju što smijete, a što ne smijete učiniti“, poruka je koju vam šalje Tao Porchon-Lynch.

 

Tao Porchon u manekenskim danima (foto: privatni album)

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.