Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Vlada pred izbore oprašta dugove blokiranih građana

Autor: • 22. 03. 2017. • Vijesti1372 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministarstvo financija priprema prijedlog za otpis dugova blokiranih građana, njih 90 tisuća koji zajedno duguju 252 milijuna kuna. Otpisivali bi se dugovi središnjoj državi, gradovima, općinama, komunalnim i državnim poduzećima. Neslužbeno, dugovi bi se otpisivali u visini prosječnog osobnog dohotka, dakle 5600 kuna.

Na upit novinara je li tajming tog zakonskog prijedloga povezan uz lokalne izbore, premijer Andrej Plenković je uzvratio: “Što bi sad trebali? Najbolje bi bilo da spavamo, da ne radimo ništa. Da kažem ministrima, ‘ajmo sad do lokalnih izbora idite svi u šetnju, proljeće je počelo, pa i nećemo ništa raditi. Vlada ima svoj plan normativnih aktivnosti, hodogram koji želimo raditi i svako ministarstvo ima zadaću da se toga u najvećoj mjeri drži. Moj je cilj da što manje kasnimo u inicijativama, a ne da budemo spori.”Ministar financija Zdravko Marić je dodao da se razmatra mogućnost i način kako bi se zakonskim mjerama potaknuo otpis duga građanima i od drugih vjerovnika, kao što su banke, kartičari, telekomi i drugi jer je, kazao je, najveći broj građana došao u blokadu upravo zbog duga prema drugim vjerovnicima, a ne prema državi. Po podacima Fine, blokirano je 327.000 građana, a njihov ukupni dug iznosi 40,2 milijarde kuna.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.