Prati nas

Stil i ljepota

Daphne Selfe: Na pisti od 1949. godine

Ova ikona stil nekoliko je puta prekidala karijeru i to zbog majčinstva ili kada se je morala brinuti o teško bolesnom suprugu. Usprkos svemu, sačuvala je strast u svemu što radi; od piste preko brige za lokalnu kulturnu baštinu do vrtlarenja.

Objavljeno

|

Tko je najstarija manekenka?
screenshot: Youtube

„Nisam nikada radila ništa s licem, nikakvi fejsliftinzi, nikakvi botoksi. Kosu sam jedno vrijeme bojala sama i to u četrdesetima kada su mi počele izbijati sijede. Onda me je to počelo zamarati. Sada je duga, jer je tako jeftinije. Vrat mi s dugom kosom izgleda duži, a i ne izgleda kao stara gospođa s trajnom“, kaže Daphne Selfe, najstariji supermodel na svijetu. Daphne je, naime, navršila 89 godina, a na pisti je od daleke 1949. godine.

Danas ćete ju vidjeti na pisti u Parizu, a već sutra je možda u Tokiju. Ova majka troje djece kaže da danas ne bi uspjela izgraditi ime u svijetu mode: „Bila sam preniska i imala sam preširoka ramena. Nikad me nitko nije tražio da smršavim za snimanje. Znate, do 1954. su bile nestašice hrane i uvijek ste bili zahvalni kada biste se dočepali dobrog obroka. Jako mi je žao današnjih djevojaka kad vidim što sve moraju raditi.“


Ova ikona stil nekoliko je puta prekidala karijeru i to zbog majčinstva ili kada se je morala brinuti o teško bolesnom suprugu. Usprkos svemu, sačuvala je strast u svemu što radi; od piste preko brige za lokalnu kulturnu baštinu do vrtlarenja. „Puno šetam i radim jogu kod kuće. Nema vremena za odlaziti na satove joge.“

No, ipak, angažiraju li je kreatori i fotografi zbog njenih godina, a ne zbog toga što je lijepa? „Nikako. Danas nosim puno više revija visoke mode nego dok sam bila mlada. Možda je to zbog toga što sam izgubila dječje salo. Vide se kosti kroz moje lice“, ispričala je ova ikona stila koju na Instagramu prate deseci tisuća obožavatelja. Do kada će raditi? “Na pisti sam od 1949. i ne razmišljam o mirovini. Sve dok me traže, radit ću”, odgovara ova britanska ljepotica koja je radila s najvećim svjetskim magovima mode i fotografije, a mnoge među njima je i nadživjela.

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

Najstarija manekenka

Daphne Selfe u pedesetim godinama 20. stoljeća

.

Stil i ljepota

Helen Mirren zasjala na modnoj reviji: ‘Možete umrijeti mladi ili ostarjeti, nema trećeg’

Slavna glumica nosila je modnu reviju poznatog francuskog brenda i postala apsolutna zvijezda večeri kad je izula cipele i potrčala pistom. “Bolje je ostariti dostojanstveno. ‘Više nikada ne želim imati 25 godina, već uživam u svom ovom iskustvo koje imam’, kaže.

Objavljeno

|

Helen Mirren pridodala je još nešto podužoj listi razloga zašto je volimo. Tijekom L’Orealove modne revije u Parizu na kojoj je prikazana kolekcija za proljeće/ljeto 2020. godine, 74-godišnja glumica je potrčala modnom pistom i to posve bosa. Fotografiju tog veselog trenutka objavila je i svojem Instagramu i uz nju napisala: “Doslovno polijećem!”

Svi su komentirali kako je Mirren ukrala show i bila zvijezda večeri. Prije nastupa na reviji, u zapozorju je novinarima govorila o svojem iskustvu starenja te otkrila svoju osobnu filozofiju kad je ta tema u pitanju. “Puno je bolje stariti dostojanstveno. Prihvatite to što se događa i nosite se s time. Možete umrijeti mladi ili ostarjeti. Nema ništa između. A ako je već tako, onda slobodno možete i uživati u tom procesu”, kazala je Mirren.


“Moja je majka jednom rekla ‘Ne brini o starenju. Znam kako je to kad zamišljaš da imaš 45 godina dok imaš 25. Tad pomisliš: ‘O moj bože, pa tko želi imati 45?’ No kad stvarno napuniš 45, shvatiš da si prilično cool i da više ne želiš imati 25 godina.’ Moja je majka bila apsolutno u pravu. Svaka dob nosi svoje prednosti i nedostatke, a ti nakon nekog vremena shvatiš da se ne želiš vratiti. Želiš biti točno ondje gdje jesi i imati svo to iskustvo koje imaš.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP