Lideri Amsterdamske koalicije (foto: Anka Mrak-Taritaš @ Facebook)

Amsterdamska koalicija za otvorenu i liberalnu Hrvatsku

Autor: • 09. 12. 2017. • Vijesti615 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Tri stranke ljevice danas su u Zagrebu na Liberalnom forumu počele stvarati liberalnu političku platformu, odnosno tzv. Amsterdamsku koaliciju. Čelnici stranaka Pametno, IDS-a i GLAS-a biračima žele, poručuju, ponuditi sadržaj, a ne populizam.

Komentirajući buduću koaliciju, predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš objasnila je kako je “apsolutno jasno da su centar i centar lijevo” te da u budućnosti nisu nekakav koalicijski partner HDZ-u”. Da jesu, ne bi se okupljali, zaključila je.O stvaranju liberalne platforme za HRT je govorila saborska zastupnica stranke Glas i bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić. Istaknula je da je riječ o pokušaju da se teme poput slobode, pravde i solidarnosti vrate na scenu.

Europarlamentarni zastupnik Ivan Jakovčić za Jutarnji list objašnjava da su izabrali naziv Amsterdamska koalicija jer je Amsterdam otvoren i liberalan grad. “Rekao bih da smo otvorili zanimljiv proces razgovora i moguće suradnje istinskih liberala u Hrvatskoj i uskoro, već za par nekoliko mjeseci, puno toga će biti jasnije”, zaključio je na kraju Jakovčić.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.