Prati nas

Ljubav

I poznate Hrvatice traže ljubav na internetu – godine nisu izgovor za samoću

Naši vršnjaci počinju uviđati da online udvaranje i prijateljevanje nije samo za mlade, a također više nije niti tabu, nego nevjerojatno učinkovito i jednostavno oruđe za rješavanje usamljenosti.

Objavljeno

|

Ljiljana Big Brother
Ljiljana Lipovac (sreenshot: RTL)

Sve više starijih građana traži prijatelje i partnere putem interneta, tema je to o kojoj već godinama pišemo. Ovih je dana dobila i potvrdu u popularnom reality showu Big Brother. Naime, crvenokosa stanarka Lidija (46) optužila je sustanarke Ljiljanu (61) i Dubravku (46) da su putem interneta flertale i razmjenjivale fotografije s njenim suprugom. Sve se navodno dogodilo na servisu Badoo koji za sebe kaže: „Naša misija je korisnicima osigurati najbolju tehnologiju za upoznavanje, jer sreću je najbolje dijeliti.“

Prozvani suprug je, u međuvremenu, ove optužbe opovrgnuo s riječima kako je svoj profil s Badooa već davno obrisao, a mi smo odlučili provjeriti kako se na ovom servisu snalaze 60+ generacije.

I zaista, među prvima nam se prikazao profil „Ljiljana (61)“ s fotografijama sudionice Big Brothera na kojem piše da „želi upoznati mladiće starije od 55 godina“. Ovaj javni profil je pogledalo više od 1000 korisnika mreže i pri tome je svaki drugi Ljiljani dao ocjenu „sviđa mi se“.

Koliko su ovakvi profili vjerodostojni i je li riječ o pravoj Ljiljani, teško je reći, no servisi poput ovog kreirane profile povezuju s Facebook profilima, kreditnim karticama ili službenim e-mail adresama, čime je broj prevara sveden na minimum.

Samo letimičan pogled na bazu korisnika pokazuje da se broj pripadnika 60+ generacija mjeri u stotinama, pa čak i u tisućama. Zato možemo lako zaključiti da je ovaj način dokidanja samoće poprilično siguran i konačno prihvaćen.

screenshot: Badoo

Dubravka (65) za sebe kaže da je ugodno popunjena plavuša zelenih očiju. Ne voli pušače, a pije u društvu. Romantična je i umiljata, dodaje. Želi sklapati nova prijateljstva što joj, s obzirom na fotografije, ne bi trebalo biti teško.

I Đurđica (70) želi sklapati nova prijateljstva. „Volim sve što je lijepo, uživati svaki trenutak u životu“, piše o sebi ova, kako kaže, ugodno popunjena, zelenooka žena. Živi sama, a uz hrvatski, govori i engleski jezik.

Mirjana (72) pak kaže da su joj interes pristojni ljudi. Živi sama, izbjegava alkohol i traži ozbiljnu vezu. Avanture joj ne padaju na pamet. Iz priloženih fotografija možemo zaključiti da je Mirjana i ljubiteljica životinja.

Ivan (70) za sebe kaže: „Drugi kažu simpatičan, veseljak, volim prirodu, šetnje, vožnju biciklom, pecanje, dobru glazbu, ples i još puno toga.“ U potrazi će mu možda pomoći činjenica da ne pije te da, prema fotografiji, zna otopiti žensko srce sviranjem gitare.

„Volim se družiti i dopisivati sa damama mojih godišta“, piše Petar (72). Zanimanja su mu, navodi, psihologija, humor i filozofija.

Zrele generacije su sve sklonije internetskom hofiranju. Naši vršnjaci počinju uviđati da digitalno udvaranje i prijateljevanje nije samo za mlade. Također, više nije niti tabu, nego nevjerojatno učinkovito i jednostavno oruđe za rješavanje usamljenosti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.