screenshot: Youtube

Igrališta za bake i djedove, zašto ne?

Autor: • 14. 04. 2018. • Kolaž, Zdravlje501 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Nekada ste djecu vodili na igralište, no danas djeca vode vas! Dobro, možda ne baš tako i možda ne u Hrvatskoj, ali diljem svijeta sve su popularnija igrališta za starije građane. A na njima su postavljene sprave na kojima se može njihati, pedalirati, udarati, preskakati. Ukratko, fitnes na otvorenom.

Prvo takvo igralište pojavilo se prije dvadesetak godina u Kini, a od tada su se proširila Azijom, Europom i Sjedinjenim Državama.Razni „orbitreci“ i „bicikli“ na ovim igralištima pomažu starijima u održavanju pokretljivosti, snage i ravnoteže, a vježbanje na čistom zraku u društvu vršnjaka zabavnije je od teretane koju hrvatski seniori još nisu prihvatili u potpunosti. Pri tome naglašavamo ovo „u društvu“, jer je usamljenost sve veći problem među ljudima starije generacije, bilo da su samci, bilo da su u braku.

Osim toga, ovakva igrališta razvijaju i međugeneracijske odnose, jer se svi mogu zabavljati i vježbati na istom mjestu, a odrasli djeci mogu vlastitim primjerom pokazati važnost tjelovježbe.

 

Ključne riječi Sve o temi:


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.