Prati nas

Ljubav

Protiv uspavanog ljepotana: 11 savjeta za dugovječnu erekciju

Erektilna disfunkcija je čest problem u starijih muškaraca, no nije obavezan dio starenja. Stručnjaci se slažu da karijera penisa ne mora zaći u pedesetima.

Objavljeno

|

Tablete za impotenciju
foto: Pexels

Erektilna disfunkcija je čest problem u starijih muškaraca, no nije obavezan dio starenja. Stručnjaci se slažu da karijera penisa ne mora zaći u pedesetima. Loša vijest je ta da je za dugovječnu erekciju potrebna samodisciplina. Dobra vijest je da slijedeći ove savjete činite dobro cjelokupnom zdravlju, a posebno će vam biti zahvalno srce.

1. Pazite što jedete

Ono što nije dobro za srce, nije dobro ni za penis. Istraživanja pokazuju da je erektivna disfunkcija rjeđa kod muškaraca koji slijede mediteransku prehranu; jedu puno voća, povrća, cjelovitih žitarica, maslinovo ulje i ribu. „To je znanstveno dokazano“, tvrdi dr. Irwin Goldstein, američki stručnjak za seksualnu medicinu.

2.  Održavajte zdravu težinu

Pretilost donosi brojne zdravstvene probleme, uključujući dijabetes koji uzrokuje oštećenja živaca. Kao posljedica toga, vaš se penis može pretvoriti u uspavanog ljepotana kojeg iz stogodišnjeg sna ne može probuditi ni poljubac najljepše princeze na svijetu.

3. Regulirajte visoki krvni tlak i kolesterol

Oboje oštećuju žile. Lijekovi za smanjenje krvnog tlaka mogu uspavati vaš ud, no liječnici tvrde da je to češće posljedica oštećenih žila, a ne samog lijeka.

4. Pijte malo, ako već ne možete bez alkohola

Ne postoji dokaz da je umjerena konzumacija alkohola štetna za potenciju, ali kronično pijenje oštećuje jetru, živce i normalnu razinu muških spolnih hormona.

5. Redovito vježbajte

Postoje jaki dokazi povezanosti sjedilačkog načina života i mlohavog uda. Trčanje, plivanje i druge aerobne vježbe sprječavaju erektilnu disfunkciju. Treba izbjegavati vježbe koje pritišću perinuem, područje između testisa i anusa. Posebno je opasno dugotrajno opterećenje na to područje prilikom vožnje bicikla.

6. Ne oslanjajte se na Kegelove vježbe

Vježbanje zdjeličnih mišića ne utječe na erekciju. One pomažu kod inkontinencije.

7. Pazite na testosteron

Razina muškog spolnog hormona pada naglo nakon pedesete godine. Posavjetujte se s liječnikom ako primijetite nizak spolni nagon, promjene raspoloženja, nedostatak inicijative ili slabe erekcije. Možda će vam prepisati nadomjesnu terapiju.

8. Izbjegavajte anaboličke steroide

Često ih koriste sportaši i bilderi. Utječu na testise i mogu dovesti do smanjene proizvodnje testosterona.

9. Prestanite pušiti

Pušenje oštećuje žile i smanjuje dotok krvi u penis. Nikotin dodatno sužava žile.

10. Izbjegavajte akrobatski seks

Neke erektilne disfunkcije imaju za uzrok ozlijede penisa tijekom seksa. Budite divlji u krevetu, ali ne divljate. Vaš penis je osjetljiva sprava.

11. Bježite od stresa

Stres potiče lučenje adrenalina, a on pak sužava krvne žile. To je loša vijest za erekciju. Emocionalna stabilnost i opuštenost blagotvorno utječu na penis.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.