Prati nas

Vijesti

Bojana Guberac: Moj otac nije poginuo da bi se meni branila ženska prava

Teško mi je povjerovati da je moj otac umro da bi se meni danas nešto branilo. Mogu samo govoriti u svoje ime kakva je Hrvatska u kojoj želim živjeti. To je zemlja bez mržnje i podijeljenosti, od čijih se posljedica oporavljamo.

Objavljeno

|

Bojana Guberac (foto: Građanke i građani Rijeke / Facebook)

Kolegica Bojana Guberac, novinarka, progovorila je za stranicu Građani i građanke Rijeke o manipulacijama činjenicama koje se često podmeću kroz medije, a u konkretnom slučaju radi se o borbi za ženska prava. Bojana je među posljednjim bebama rođenim 91. godine u vukovarskom rodilištu prije nego su počela granatiranja pa je s dva mjeseca starosti došla živjeti u Rijeku.

„Unatrag par godina često čujemo da su žene koje se bore za ženska prava redom ‘lezbijke, četnikuše i komunjare’. Ne uklapam se niti u jednu od tih etiketa, iako, naglašavam, zaista mi ne smeta u borbi za ideale boriti se s različitim ženama koje su lezbijke, Srpkinje ili imaju različite političke stavove od mojih. To je divan pluralizam“, objasnila je Guberac.


„Iako ne volim etikete, zalijepit ću sebi tu etiketu. Ja sam dijete poginulog branitelja. Osjećam potrebu da progovorim o tome, jer mi dugi niz godina smeta da se u ime mog oca i u ime ostalih branitelja koji nisu s nama, skupljaju politički bodovi. Tako određene skupine ljudi koriste mrtve ljude da bi se izborile za svoje ideale. Ne osjećam se kompetentnom govoriti što bi moj otac danas htio i kakva je to Hrvatska koju bi on volio vidjeti“, opisuje Bojana Guberac pa dodaje:

„Teško mi je za povjerovati da bi netko u onim ratnim vremenima, dok je razmišljao hoće li mu obitelj preživjeti, mislio o ženskim pravima. Teško mi je povjerovati da je moj otac umro da bi se meni danas nešto branilo. Mogu samo govoriti u svoje ime kakva je Hrvatska u kojoj želim živjeti. To je zemlja bez mržnje i podijeljenosti, od čijih se posljedica oporavljamo. Želim Hrvatsku u kojoj vlada mir i ljubav, tolerancija, međusobno uvažavanje, Hrvatska u kojoj određene skupine ljude ne brane drugima nešto samo zato što je to drugačije od njihovih uvjerenja i svjetonazora. Zaista mislim da se Hrvatske treba oporaviti od te mržnje i vjerujem da možemo to. Marširajte za mir i ljubav, marširajte za slobodu.“

Pogledajte kako su “Žene u crnini” sjele pred Hod za život (foto: Sandro Bura)

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP