Prati nas

Aktivno starenje

Video: Starija gospođa rastura u zumbi

Kad pomislimo na tjelovježbu za starije osobe, najčešće nam na um pada kakva lagana šetnja, istezanje, možda vožnja biciklom ili kakav set vježbi prilagođen starijima. No ova gospođa iz Amerike sasma drugačije gleda na tjelovježbu i sa svojih se 90 godina odvažila na zumbu.

Objavljeno

|

Screenshot: FB

Kako zamišljate tjelovježbu za starije osobe? Pretpostavljamo kao kombinaciju laganih pokreta i istezanja, dakle ništa prezahtjevno i brzo. No gospođa sa snimke, koja se širi društvenim mrežama, ima sasvim drugačiji pogled na vježbanje. Ona se vrlo uspješno uhvatila u koštac sa zumbom.

Što biste rekli, koliko joj je godina? Sigurni smo da ste pogriješili, jer ova vitalna gospođa proslavila je već 90. rođendan! Unatoč visokim godinama, gospođa usješno prati instruktoricu zumbe, pleše i uživa održavajući tako svoje tijelo i duh u formi. Pogledajte video.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.