Prati nas

Show

Prvi pas Hrvatske

Lavež s Pantovčaka: Kika je konačno stigla u Predsjedničke dvore!

pPrilikom posjete virovitičkom Skloništu za životinje predsjednica je posve neplanirano posvojila psa. Posjet je organiziran u sklopu radnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji u koju je na dva dan izmjestila svoj ured. Imat ćeš puno prostora za trčanje, baš će ti biti lijepo, mala, obećala je tada kujici predsjednica. 

Objavljeno

|

Kika i predsjednica (foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook)

“Jé padelarić, ma j’ mojá i najlipša i najboja na svitu!” Objavila je to predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku navodeći kao lokaciju predsjedničku rezidenciju na Pantovčaku. Iz objave i priložene fotografije možemo zaključiti da je kujica Kika konačno stigla doma.

Ispod objave zaredale su se stotine pozitivnih komentara koje hvale predsjedničinu humanost i srčanost. “Osoba koja voli životinje voli i ljude”, napisao je Ivan, dok Frano poručuje: “To je još ostalo. Iselila je čitavu državu.” Kao i uvijek u ovakvim prilikama, javljaju se i oni koji ne vole pse pa misle da bi predsjednica mogla bolje trošiti svoje resurse. “E moja predsjednice, toliko dice gladne, a ti se uvatila pasa. Bože sačuvaj!” napisala joj je pobožna Mara.


Podsjetimo, prilikom posjete virovitičkom Skloništu za životinje predsjednica je posve neplanirano posvojila psa. Posjet je organiziran u sklopu radnog boravka u Virovitičko-podravskoj županiji u koju je na dva dan izmjestila svoj ured. “Imat ćeš puno prostora za trčanje, baš će ti biti lijepo, mala”, obećala je tada kujici predsjednica.

Predsjednica je sama platila izradu kućice za psa, na koju su djelatnici Ureda napisali Kikino ime. Iz vlastitog džepa će plaćati hranu, kontrole i sve što bude potrebno za Kiku, javio je Dnevnik.hr.

Mnoga su istraživanja do sada pokazala da su psi dobri za zdravlje svojih vlasnika. Druženje s kućnim ljubimcem utječe na dobro raspoloženje, a optimističan stav o životu ima snažan utjecaj na poboljšanje općenitog psiho-fizičkog stanja ključnog u borbi protiv raznih bolesti. Pozitivan stav olakšat će svako stanje, a mali čupavi prijatelji u tome itekako pomažu jer igranje s njima podiže nivo serotonina i dopamina u krvi.

Kika i predsjednica (foto: Kolinda Grabar-Kitarović/Facebook)

Također, dokazano je i da ljudi više suosjećaju s psima, nego s drugim ljudima. Znanstvenici su rezultate objasnili korelacijom suosjećanja prema žrtvi i njene bespomoćnosti. U novije vrijeme ljubitelji životinja ne žele se odreći psećeg društva ni na vječnom počivalištu pa ne čudi ni vijest da je u Beču nedavno otvoreno prvo groblje na kojem će se na jednom mjestu pokapati i vlasnici i njihovi kućni ljubimci.

Rekli su o psima

“Nema boljeg psihijatra od šteneta koje ti liže lice.” Ben Williams

“Ako mislite da psi ne znaju brojati, probajte staviti tri keksa u džep, a onda vašem Fidu dajte samo dva.” Phil Pastoret

“Mi dajemo psima naše slobodno vrijeme, raspoloživo mjesto I višak ljubavi. Zauzvrat, psi nam daju sebe cijela – to je najbolja pogodba koju je čovjek ikada sklopio.” Margery Facklam

.

Show

Europa brine zbog drhtavice Angele Merkel (64), no događala se i prije

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel.

Objavljeno

|

Autor

Svi veći svjetski mediji izvijestili su o narušenom zdravlju njemačke savezne kancelarke Angele Merkel (64). Naime, najmoćnija žena Europske unije s vidljivom drhtavicom dočekala je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

Noge i ruke toliko su joj se tresle da se činilo kao da će se svakog trenutka srušiti za vrijeme slušanja himni. Kasnije se na konferenciji za novinare pojavila bez drhtavice te je dala novinarima naslutiti da se radilo o dehidraciji.


“Popila sam najmanje tri čaše vode koje su mi očito trebale i sada sam vrlo dobro”, objasnila je kancelarka. Nije ovo prvi puta da se Merkel tresla pred kamerama, no i tada je objašnjeno da jednostavno nije pila dovoljno vode.

Ukrajinski predsjednik, po profesiji komičar, kazao je novinarima kako bi, da je situacija bila opasna, on uskočio i spasio Merkel. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP