Prati nas

Vijesti

Zagreb časti

I ove godine vikendom besplatni javni prijevoz tijekom Adventa u Zagrebu

dvent u Zagrebu bit će još bolji od posljednjih tri koji su proglašeni kao najbolji, najavljeno je iz Grada. Kao i prošlih godina, redovni javni gradski prijevoz biti besplatan vikendima.

Objavljeno

|

Zašto se ne griju tramvaji?
foto: Sandro Bura

Advent u Zagrebu bit će još bolji od posljednjih tri koji su proglašeni kao najbolji, najavljeno je iz Grada. Kao i prošlih godina, redovni javni gradski prijevoz bit će besplatan vikendima.

Kako bi građani mogli adventski razgledati Vilu Prekrižje, ZET će uspostaviti izvanrednu autobusnu liniju koja će prometovati trasom Kaptol – Cmrok – Gornje Prekrižje, petkom i subotom od 15.25 do 20.40 sati s polascima svakih 20 minuta, bez usputnih zaustavljanja. Zbog uspostave izvanredne linije, od 1. do 22. prosinca bit će izmijenjen vozni red autobusne linije 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje).

Ove godine ZET ima i novu ponudu – vožnje novim elektro vozilima u gradskom središtu. Vozila će iz Kurelčeve ulice voziti kružnom trasom koja obuhvaća najljepše dijelove središta Zagreba, Lenucijevu potkovu, odnosno relaciju preko Zrinjevca pa sve do Glavnog kolodvora. Cijena vožnje iznosi 20 kuna.

U promet će se uključiti i Veseli božićni tramvaj koji će polaziti s ugla Praške i Trga bana Josipa Jelačića i voziti užim gradskim središtem. Jedinstvena je to priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan program i igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela poklona našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima. Cijena karte iznosi 25 kuna.

Manifestacija Advent u Zagrebu će početi tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, 1. prosinca na Manduševcu, paljenjem blagdanske rasvjete na Zrinjevcu,  otvorenjem Ledenog parka te otvorenjem Adventa ispred HNK – „KUL Advent“.

Kao nova lokacija predstavit će se “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom,“Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola te “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.