Grobnica Franje Tuđmana, Mirogoj

Zauvijek susjedi

Želite li ‘leći’ pored Tuđmana, morat ćete izdvojiti pola milijuna kuna

Autor: • 02. 11. 2018. • Kolaž, Mozaik460 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Počinak na zagrebačkom Mirogoju sve je skuplja investicija. To i ne čudi,  budući da je „Hrvatski Panteon“  spomenik arhitekture, ali i najveća hrvatska galerija na otvorenom. Cijene grobova i grobnica su sve samo ne dostupne običnom smrtniku, a skaču u nebo ako se u susjedstvu nalazi kakav ugledni pokojnik.

Tako je, tvrde radnici Gradskih groblja Zagreb, nedavno u oglasniku istaknuta cijena od gotovo 500.000 kuna za grobno mjesto u redu u kojem počiva Franjo Tuđman. Grobno mjesto je prodano, no čini se da je prodavatelj ili skidao cijenu, ili je cijena svim mjestima nedaleko prvog hrvatskog predsjednika pala. Naime, u travnju je za grobno mjesto u tom redu, možda čak i za isto mjesto, putem oglasnika zatraženo čak 870.000 kuna.Mirogoj je, naravno, najskuplje zagrebačko groblje. Ondje se cijene ustupanja grobnih mjesta i uređenih grobova i grobnica kreću od 24.000 do 160.000 kuna, a prosječna cijena uređenih grobova iznosi između 50.000 i 60.000 kuna.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.