Prati nas

Mozaik

Zauvijek susjedi

Želite li ‘leći’ pored Tuđmana, morat ćete izdvojiti pola milijuna kuna

Grobno mjesto je prodano, no čini se da je prodavatelj ili skidao cijenu, ili je cijena svim mjestima nedaleko prvog hrvatskog predsjednika pala. Naime, u travnju je za grobno mjesto u tom redu, možda čak i za isto mjesto, putem oglasnika zatraženo čak 870.000 kuna.

Objavljeno

|

Grobnica Franje Tuđmana, Mirogoj

Počinak na zagrebačkom Mirogoju sve je skuplja investicija. To i ne čudi,  budući da je „Hrvatski Panteon“  spomenik arhitekture, ali i najveća hrvatska galerija na otvorenom. Cijene grobova i grobnica su sve samo ne dostupne običnom smrtniku, a skaču u nebo ako se u susjedstvu nalazi kakav ugledni pokojnik.

Tako je, tvrde radnici Gradskih groblja Zagreb, nedavno u oglasniku istaknuta cijena od gotovo 500.000 kuna za grobno mjesto u redu u kojem počiva Franjo Tuđman. Grobno mjesto je prodano, no čini se da je prodavatelj ili skidao cijenu, ili je cijena svim mjestima nedaleko prvog hrvatskog predsjednika pala. Naime, u travnju je za grobno mjesto u tom redu, možda čak i za isto mjesto, putem oglasnika zatraženo čak 870.000 kuna.

Mirogoj je, naravno, najskuplje zagrebačko groblje. Ondje se cijene ustupanja grobnih mjesta i uređenih grobova i grobnica kreću od 24.000 do 160.000 kuna, a prosječna cijena uređenih grobova iznosi između 50.000 i 60.000 kuna.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.