Prati nas

Mozaik

Igla i konac

Vera je zvijezda vezenja goblena, iglom i koncem radi čuda

Vještina kojom miješa raznobojne niti podsjeća na slikarsku tehniku ulja na platnu, no ona svojim djelima daje i treću dimenziju. Ova umjetničke minijature, za sada, prodaje putem portala za prodaju rukotvorina Etsy. Koliko je uspješna, pokazuje podatak da trenutno nema niti jednog komada u prodaji te da je ih je do sada prodala 271.

Objavljeno

|

Najljepši gobleni na svijetu
foto: Shimunia/Instagram

Iako se ručni rad, posebice vezenje goblena, smatra pomalo zastarjelom vještinom, Vera Shimunia pokazuje da se uz pomoć igle i šarenog konca može postati zvijeza. Ova talentirana Ruskinja iz St. Peterburga na Instagramu je okupila više od 200.000 obožavatelja svoje vještine.

Shimunia je u vezenju goblena potpuno samouka. “Jednostavno sam pokušala. A kada sam napravila svoj prvi komad, momak koji mi se sviđa napisao mi je da je to što radim sjajno. Zato sam odlučila nastaviti. Počela sam svoje eksperimente objavljivati na Instagramu, a ljudi su me počeli pitati gdje mogu kupiti te goblene”, ispričala je za portal Bored Panda.

Vještina kojom Vera miješa raznobojne niti podsjeća na slikarsku tehniku ulja na platnu, no ona svojim djelima daje i treću dimenziju. Njeni se oblaci daju opipati i doslovno su mekani poput najfinijeg pamuka.

Ova umjetničke minijature, za sada, prodaje putem portala za prodaju rukotvorina Etsy. Koliko je uspješna, pokazuje podatak da trenutno nema niti jednog komada u prodaji te da je do sada preko te platforme prodala više od 270 goblena.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.