Prati nas

Show

Sav je vražji

Manolić (99): Kolinda nije za politiku. Još uvijek se okrećem za lijepim ženama

a mislim da su prije bile ljepše. I manje je bilo tih dotjerivanja. Ja kad sam se zaljubio u svoju prvu ženu, obična studentica, sa dosta razuma, pameti i doživjeli smo u braku, ona 82 godine. Taj je brak bio preko 50 godina.

Objavljeno

|

Josip Joža Manolić svjedoči u Saboru 2017. godine

Najdugovječniji hrvatski političar Josip Joža Manolić proslavio je jučer 99. rođendan. U vrijeme kad se rodio u San Remu se još uvijek dijelilo Osmanlijsko carstvo, stupila je prohibicija u SAD-u, a država u kojoj je rođen zvala se Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca.

Čestitali su mu brojni političari, među njima i bivši predsjednik Stipe Mesić. Ali najdraži političar Andrej Plenković (HDZ) propustio je nazvati ili poslati čestitku.

Svi veći mediji obilježili su Jožin ulazak u stotu, a oni sretniji uspjeli su dobiti i rođendanski intervju. Za RTL je tako kazao da mu je rođendanska želja da ga zdravlje posluži. Komentirajući politiku kazao je da bi nekima zabranio bavljenje njome, a među njima je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

„Vrše nasilje. Degradiraju tu našu povijest. Od predsjednice pa na niže. Predsjednici bi bilo pametnije da se ne bavi politikom”, oštar je bio Manolić za RTL.

Za 24 sata je kazao da se ne osjeća staro, već kao da ima 45 godina. I danas, dodaje, voli pogledati lijepu ženu. Ipak misli da su žene nekad bile ljepše: „Ja mislim da su prije bile ljepše. I manje je bilo tih dotjerivanja. Ja kad sam se zaljubio u svoju prvu ženu, obična studentica, sa dosta razuma, pameti i doživjeli smo u braku, ona 82 godine. Taj je brak bio preko 50 godina.“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.