Prati nas

Show

Voli pozornicu

Toni postao i politička zvijezda: Hrvati, braćo mila, glasajte za Živi zid

Neumorni Taljat Selmani, poznatiji kao Toni, obišao je sve televizije, portale i novine. Zakoračio je opet na modne piste, a sada se i politički aktivirao. Pokucao je na vrata Živog zida i, dakako, dobio novu porciju medijske pozornosti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je umirovljenik Toni?
"Umirovljenik Toni" (screenshot: N1)

Neumorni Taljat Selmani (82), poznatiji kao Toni, obišao je sve televizije, portale i novine. Zakoračio je na modne piste, snimio glazbeni spot, snimao reklame za fitness centre, a sada se i politički aktivirao. Pokucao je na vrata Živog zida i, dakako, dobio novu porciju medijske pozornosti.

“Svi su ga željeli, zvali. Nije htio. Jučer nam se nenadano pojavio pred vratima središnjice i rekao da će učiniti sve da nam pomogne”, objavila je populistička stranka Živi zid na službenoj Facebook stranici. Hoće li slogan za iduće izbore, a u skladu s ranijim Selmanijevim nastupima, biti “Glasaj, pizda ti materina”, nisu naveli.


U priloženom videu Selmani objašnjava “zašto najviše poštuje Živi zid”. “Živi jedini dođe svugdje, pomaže da ljudima da žive. Vi mladi svi trebate izaći na glasanje, ali za one koje stvaraju, a ne prodaju ovu najljepšu zemlju na svijetu.”

“Gradili smo centrale, sve smo gradili, pedeset smo godina gradili, a oni su prodali Nijemcima”, objašnjava ovaj bivši telekomunikacijski radnik pa dodaje: “Šume i planine su naše. Ne treba uništiti Slavoniju. Probudite se Hrvati, braćo mila. Kad se dijele mirovine, dajte onima koji imaju tisuću ili dvije, a ne povisivati onima koji imaju više od 10 tisuća kuna. Govorim istinu. Ne pristaje mi više lagati.”

Podsjetimo, Selmani je zabljesnuo poput zvijezde i to na Facebooku. Sa svojom porukom “Vježbaj, pizda ti materina”, bio je “previše” za televizijski program pa ga je N1 preko društvenih mreža svojih radnika pustio u javnost. I napravio od njega instant zvijezdu čiji se život pretvorio u reality.

.

Show

U 92. godini umrla je glumica Zdenka Heršak

Napustila nas je velika umjetnica poznata po brojnim ulogama u kazalištu i u više od 60 filmova i serija. Manje je poznato da je Heršak bila i spisateljica te je objavila desetak knjiga.

Silvija Novak

Objavljeno

|

U 92. godini života umrla je poznata glumica Zdenka Heršak. Rođena je u Zagrebu, 19. kolovoza 1928. godine gdje je završila Zemaljsku glumačku školu te poslije bila članica studija Jadran filma.

Zanimljivo i možda manje poznato, nastupala je kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kad je Branko Gavella osnovao kazalište u Frankopanskoj, pridružuje se njegovom ansamblu. Zdenak Heršak ostala je članica tog kazališta sve do mirovine.


Ostat će upamćena po nizu sjajnih predstava u kojima je igrala: Držićev i Škiljanov “Dundo Maroje” iz 1955., gdje je u osam godina Lauru zaigrala čak 130 puta, zatim Krležino “Kraljevo”, von Horváthove “Priče iz Bečke šume”, glumila je Kobilu u “Balkonu” J. Geneta, Babakinu u “Ivanovu” A. P. Čehova, Bessie Burgess u predstavi “Plug i zvijezde”, Mariolu u “Gle, kako dan lijepo počinje” Z. Bajsića, Majoricu Beregi “U pozadini” M. Feldmana i u mnogim drugim predstavama. Osim u Gavelli, nastupala je i u drugim kazalištima u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku i Dubrovniku.

Zdenka Heršak glumila je i u više od 60 filmova i serija, mežu kojima su “Kužiš stari moj”, “Seljačka buna 1573.”, “Događaj”, “Hoću živjeti”, “U raljama života”, “Ne daj se, Floki”, “Leo i Brigita”, “Duga mračna noć” te serije “Naše malo misto”, “Nepokoreni grad”, “Smogovci”, “Putovanje u Vučjak”, “Bitange i princeze” i druge.

Valja napomenuti i da je Heršak, osim glumačke, ostvarila i značajnu spisateljsku karijeru te je objavila desetak knjiga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP