Prati nas

Vijesti

Narodno veselje

Oduševljeni umirovljenici dočekali Bandića pa navalili na prvomajski grah

Sve u svemu, današnja događanja u Maksimiru više su nalikovala na predizborni skup, a najmanje na slavljenje borbe za radnička prava. Grah je, kažu građani, bio sjajan.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Puhački orkestar ZET-a, Zagrebačke mažoretkinje i KUD Kašina dočekali su jutros građane Zagrebe na ulazu u Park Maksimir. No prava je svečanost počela dolaskom gradonačelnika Milana Bandića koji je poveo tisuće okupljenih do pozicija za dijeljenje besplatnog graha.

Kako su sindikati usred prikupljanja potpisa za referendumsku inicijativu “67 je previše” i nije bilo velike prosvjedne povorke, glavna zvijezda prvomajske proslave bio je sam gradonačelnik. Rekao je kako je gužva veća nego prošle godine te da su do 12 sati podijelili 19.000 porcija. On je, izjavio je, podijelio čak četiri ili pet tisuća porcija.

Komentirao je položaj radnika u Hrvatskoj te je istaknuo kako njega “nikakvi spinovi i žmigavci neće zaustaviti da pomogne malom čovjeku” te da ga mogu zaustaviti samo ako ga “ukokaju”. Referendumskoj inicijativi protiv umirovljenja u 67. godini Bandić nije dao podršku. “Nije važno hoće li netko otići u mirovinu sa 67, 65 ili 63, važno je kako čovjek živi danas. Moja inicijativa je da svi građani Hrvatske žive kao građani Zagreba, a ostali spinovi me ne zanimaju”, zaključio je.

Ako je suditi prema reakcijama umirovljenika, gradonačelnik se ne treba bojati za još mandat. “Najbolji je. Milane, bit ćeš predsjednik!” klicale su umirovljenice koje su mu željele stisnuti ruku ili baciti mu se oko vrata. Doduše, čuli su se i nešto rjeđi komentari poput: “Neka dijeli pa da mu srce bude na mjestu. Ionako ne dijeli svoje.” Nekoliko prosvjednika iz Petruševca Bandiću je izvikivalo da je izdajnik. Povod je, kažu, taj što gradonačelnik ne poštuje volju lokalne i mjesne samouprave pa prostor za planirani poduzetnički inkubator želi pretvoriti u stambeni prostor.

Sve u svemu, današnja događanja u Maksimiru više su nalikovala na predizborni skup, a najmanje na slavljenje borbe za radnička prava. Grah je, kažu građani, bio sjajan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.