Prati nas

Vijesti

Munje i gromovi

Izdano upozorenje zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena

Državni hidrometeorološki zavod predviđa da će tako u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenljivo vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu.

Objavljeno

|

Oluja nad Zagrebom (foto: Siniša Bogdanić)

Zbog nevremena koji u poslijepodnevnim satima prijeti Hrvatskoj, Meteoalarm i Europski centar za predviđanje oluja (ESTOFEX) izdali su upozorenje. Meteoalarm je oglasio opasnost od grmljavinskog nevremena za zagrebačku, osječku, gospićku, karlovačku i riječku regiju. Za područje Splita istaknuta je potencijalna opasnost od grmljavinskog nevremena.

Državni hidrometeorološki zavod predviđa da će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti promjenljivo vrijeme, uz pljuskove i grmljavinu. U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poneki pljusak moguć je prema kraju dana, izglednije na sjevernom dijelu.


Na kopnu će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak okrenuti na sjeverni vjetar. Na Jadranu većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, koje će prema večeri na sjevernom dijelu zamijeniti bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33 °C.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP