Prati nas

Vijesti

Ćudljivo vrijeme

Ljeto je na pauzi. Temperature drastično padaju, pripremite duge rukave

U utorak i srijedu temperature će u dijelovima kontinenta biti više jesenske, nego ljetne. Temperature će iznositi svega desetak stupnjeva, osobito u gorskim predjelima.

Objavljeno

|

foto: Unsplash

Europski centar za predviđanje oluja za danas je izdao upozorenje drugog stupnja za područje Hrvatske. Istovremeno je Meteoalarm izdao žuto upozorenje za područje Knina, Splita, Gospića, Osijeka, Zagreba, Karlovca i Rijeke. To znači da postoji vjerojatnost veća od 60% za jako grmljavinsko nevrijeme na tim područjima.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, uz postupni porast naoblake sa sjevera, na kopnu će mjestimice pasti poneki pljusak s grmljavinom. Oborina će biti češća navečer i prema kraju dana, a pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. U noći na utorak izraženiji pljuskovi mogući su na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, prema večeri mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.

No do pravog zahlađenja će tek doći. U utorak i srijedu temperature će u dijelovima kontinenta biti više jesenske, nego ljetne. Temperature će iznositi svega desetak stupnjeva, osobito u gorskim predjelima, javlja N1. U nastavku tjedna vrijeme će se stabilizirati. Za vrućine zasad nema naznaka da bi se mogle vratiti niti idućih sedam do deset dana.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.