Prati nas

Vijesti

Ćudljivo vrijeme

Ljeto je na pauzi. Temperature drastično padaju, pripremite duge rukave

U utorak i srijedu temperature će u dijelovima kontinenta biti više jesenske, nego ljetne. Temperature će iznositi svega desetak stupnjeva, osobito u gorskim predjelima.

Objavljeno

|

foto: Unsplash

Europski centar za predviđanje oluja za danas je izdao upozorenje drugog stupnja za područje Hrvatske. Istovremeno je Meteoalarm izdao žuto upozorenje za područje Knina, Splita, Gospića, Osijeka, Zagreba, Karlovca i Rijeke. To znači da postoji vjerojatnost veća od 60% za jako grmljavinsko nevrijeme na tim područjima.

Prema Državnom hidrometeorološkom zavodu, uz postupni porast naoblake sa sjevera, na kopnu će mjestimice pasti poneki pljusak s grmljavinom. Oborina će biti češća navečer i prema kraju dana, a pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. U noći na utorak izraženiji pljuskovi mogući su na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu jugozapadni i sjeverozapadni, prema večeri mjestimice bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 28, u Dalmaciji do 31 °C.


No do pravog zahlađenja će tek doći. U utorak i srijedu temperature će u dijelovima kontinenta biti više jesenske, nego ljetne. Temperature će iznositi svega desetak stupnjeva, osobito u gorskim predjelima, javlja N1. U nastavku tjedna vrijeme će se stabilizirati. Za vrućine zasad nema naznaka da bi se mogle vratiti niti idućih sedam do deset dana.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP