Prati nas

Vijesti

Novi ministar

USKOK je objasnio zašto je odbacio kaznenu prijavu Živog zida protiv Aladrovića

Provedenim izvidima utvrđeno je kako nema osnovane sumnje da bi bila počinjena prijavljena kaznena djela niti bilo koje drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: Nova TV)

Zamjenica ravnateljice USKOK-a Nataša Đurović na upit N1 televizije potvrdila je da je u srpnju 2018. protiv više osoba iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, uključujući ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića, podnesena kaznena prijava koja je – odbačena.

O kakvoj se prijavi radi, jučer je objasnio zastupnik Živog zida Damjan Vucelić. “U njegovo vrijeme dok je on bio direktor događale su se svakakve stvari – od povećanja koeficijenata za mirovine podobnima koji su platili mito do tog da su se na javnim natječajima zapošljavali podobni ljudi pa sve do tog da su se preko javnih nabava izvlačili milijuni iz HZMO-a”, rekao je ovaj saborski zastupnik.

“Ovaj Ured 31. srpnja 2018. zaprimio je kaznenu prijavu političke stranke Živi zid koja je podnesena protiv više osoba iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) zbog raznih kaznenih djela, među ostalima i protiv Josipa Aladrovića kao ravnatelja HZMO-a zbog kaznenih djela zlouporabe u postupku javne nabave, zlouporabe položaja i ovlasti, nezakonitog pogodovanja, trgovanja utjecajem i zločinačkog udruženja”, navedeno je u odgovoru USKOK-a kojeg potpisuje zamjenica ravnateljice Nataša Đurović.

“Nakon zaprimanja kaznene prijave ovaj Ured je policiji naložio provođenje izvida tijekom kojih je pribavljena relevantna dokumentacija te su obavljeni obavijesni razgovori. Provedenim izvidima utvrđeno je kako nema osnovane sumnje da bi bila počinjena prijavljena kaznena djela niti bilo koje drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti. Stoga je 10. travnja 2019. ovaj Ured donio rješenje o odbačaju kaznene prijave o čemu je Živi zid obaviješten kao podnositelj”, zaključuju u odgovoru. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.