Prati nas

Show

Pjesmom do srca

Grabar-Kitarović: ‘Tko pjeva, zlo ne misli! Briga me za kritike, jedna sam od vas!’

Ja ću stati za ovaj mikrofon pa iako me cijela Hrvatska kritizirala, kaže predsjednica. Tako je, smatra, bliža narodu. Na kritike se ne obazire.

Objavljeno

|

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović komentirala je za HTV kritike koje je u domovini doživjela zbog jučerašnjeg pjevanja prilikom susreta s hrvatskom iseljeničkom zajednicom u New Yorku.

“Ne možete nikad sve zadovoljiti, kada biste se to trudili, ne biste imali svoje mišljenje. Ja sam rekla uvijek. Tko pjeva, zlo ne misli. Ja pjevam tako kako pjevam. Kada sam bila mala, crkveni zbor me prihvatio, unatoč mojemu “štonavanju”, sad sam malo bolja, ali ipak odlučila sam prihvatiti one prijedloge Jacquesa Houdeka i još nekih koji su mi predložili da poradim u mojem glasu, no problem je u tome što i ne stignem puno pjevati”, kazala je predsjednica koja u svijetu uživa ugled “narodne državnice” koja se ne usteže pokazati emocije.

U razgovoru se osvrnula i na svije dane pjevanja u crkvenom zboru: “Kada sam pjevala u crkvenom zboru imala sam vremena za vježbanje jer je to kao i svaka druga aktivnost, morate puno pjevati da biste dobro pjevali.”

“No, nije to bitno. Bitno je da se tom gestom daje do znanja da sam čovjek, da sam žena, da sam jedna od vas. Ja ću stati za ovaj mikrofon pa iako me cijela Hrvatska kritizirala, ja ću vam otpjevati jednu pjesmu, jer moram trčati u zračnu luku da bi stigla u New York na ove sastanke u Općoj skupštini, da vam pokažem koliko ste mi bitni i važni, koliko je hrvatsko zajedništvo važno. Briga me tko će me kritizirati i briga ma me ako “štonavam”. Nitko se ne bi trebao ustručavati niti od pjevanja ili neke druge aktivnosti, ako ti netko kaže da nisi u tome dobar”, smatra predsjednica Grabar-Kitarović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.