Prati nas

Vijesti

Plenkovićev savjetnik Kusić: Zdravstvo i školstvo u Jugoslaviji bilo je odlično riješeno

‘Mi smo državu dobili prije 30 godina i u tom razdoblju kao da se povijest zgusnula, kao da smo suočeni sami sa sobom. Samo 30 godina nije dovoljno, jer trebaju proći generacije.’

Objavljeno

|

Zvonko Kusić (screenshot: Vlada RH/Youtube)

Posebni savjetnik premijera za društvena pitanja, akademik Zvonko Kusić, za N1 televiziju komentirao je stanje u zdravstvu. “Zdravstvo je prije u starome sustavu, u socijalizmu, bilo odlično riješeno, kao i obrazovanje. Kada ste došli u jedno moderno doba, zdravstvo troši sve više sustava”, smatra Kusić.

Izlaz iz te, kako kaže pat pozicije, vidi u rastu gospodarstva. “Samo gospodarski rast će dovesti do toga da budu bolje plaćeni. Bez rasta gospodarstva neće biti pomaka”, rekao je Kusić.

Upitan o intoniranju himne svakodnevno u školama, Kusić ističe: “Mi smo državu dobili prije 30 godina i u tom razdoblju kao da se povijest zgusnula, kao da smo suočeni sami sa sobom. Samo 30 godina nije dovoljno, jer trebaju proći generacije.” Kusić smatra kako je ideja o svakodnevnom intoniranju himne u školama dobra.

Više o jugoslavenskom zdravstvu pročitajte u prilogu iz 1975. godine “Na pregled se čeka mjesecima, sve više karcinoma”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.