Prati nas

Vijesti

Plati pa se liječi

Kujundžić: Mjere protiv onih koji rade vani, a zube popravljaju na teret HZZO-a

‘Uistinu je neopravdano da netko radi u nekoj zemlji, zarađuje debele novce, a onda iz vaših plaća, jer vi ste izdvojili iz svojih plaća, ovdje popravlja zube.’

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Milan Kujundžić

Nakon sastanka sa županima, a na temu poslovanja bolnica kojima su županije osnivači, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da bi u sustav trebalo ubaciti dodatne tri do četiri milijarde kuna. Na taj način bolnice više ne bi poslovale s gubitkom, a pratili bi se i svjetski trendovi u liječenju.

„Ne treba izmišljati toplu vodu, postoje oblici u svijetu koji su dokazani. Kao što sam bezbroj puta govorio o cigaretama i alkoholu, tako postoje i drugi modeli – uključujući dopunsko osiguranje i uključivanje u plaćanje brojnih onih koji ne plaćaju danas, a vode se kao socijalni slučajevi“, kazao je ministar.


Na pitanje o onima koji rade u drugim državama, a pri tom nisu odjavili prebivalište i liječe se u Hrvatskoj na teret HZZO-a, ministar kaže: “Već se poduzimaju mjere. Uistinu je neopravdano da netko radi u nekoj zemlji, zarađuje debele novce, a onda iz vaših plaća, jer vi ste izdvojili iz svojih plaća, ovdje popravlja zube.”

Podsjetimo, Hrvatska udruga ugovornih ordinacija procjenjuje da je oko 330.000 osoba koje su se iselile iz Hrvatske zadržalo zdravstveno osiguranje na koje ostvaruju pravo preko HZZO-a te ga i koriste osobno ili posredovanjem rodbine i znanaca. “U Hrvatsku se vraćaju kontrolirati trudnoću, kronični bolesnici nam dolaze po lijekove kao da borave u Hrvatskoj i da su prijavljeni na Zavodu za zapošljavanje”, izjavila je predsjednica Udruge Josipa Rodić za Glas Slavonije.

.

Vijesti

U stanu u Splitu pronađena mrtva starica, suprug je u teškom stanju

Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski prosvjed 2018.

Splitska policija jučer je  dobila dojavu da stariji bračni par iz zgrade u Dubrovačkoj ulici nije viđen neko vrijeme i da se ne može uspostaviti kontakt s njima, javio je Dalmatinski portal.

Vatrogasci su otvorili vrata i u stanu zatekli mrtvu 91-godišnjakinju i njenog šest godina mlađeg supruga živog, ali u teškom stanju. Muškarac je zbrinut u bolnici. O pronalasku mrtve starice obaviješteno je Županijsko državno odvjetništvo.


Detalji ove tragedije nisu poznati kao ni to je li se tko brinuo o nesretnom bračnom paru.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP