Prati nas

Povjerljivo

Kaže da je gotovo

Sretna Baka (60): Odustajem od muškaraca, ali pamtim sretne dane i ljubav na plaži

Spavali smo na plaži, vodili ljubav poslijepodne, po noći, ujutro. Zatim smo bili odvojeni dva mjeseca i onda su opet nastali problemi. Seks je bio bolan, prekinuli smo u pola posla.

Objavljeno

|

foto: Fabio Neo Amato/Unsplash

Iako često pišemo o spolnosti kao o nerazdvojnom dijelu zrele životne dobi, dobar dio “zlatnih generacija” odustaje od tjelesnosti, prvenstveno zbog fizioloških smetnji, ali i očekivanja okoline. Neki pak poručuju da su zadovoljni s učinjenim na ljubavnom polju te se odriču tjelesne ljubavi pritisnuti i malim mirovinama.

Među potonjima je i naša čitateljica koja nam se predstavila nadimkom Sretna Baka. Kaže, živi u velikom grad, radila je kao referent u tvrtki, a sada je u mirovini. “Imam 60 godina. Udala sam se sa 22, rodila sam sa 23, a rastala sam se sa 24 godine.”

Razlog razvodu bila je suprugova nevjera, navodi čitateljica pa nastavlja: “Bila sam povrijeđena, ali često sam se zaljubljivala. Kad bi ta zaljubljenost prošla, otprilike nakon dvije godine, prekidala sam vezu. I tako sve dalje do danas. Nikako nisam mogla naći zajednički jezik sa partnerom, jer svi muškarci s vremenom se mijenjaju što ja nisam mogla tolerirati. Kad bi me nešto počelo nervirati, prekidala bih.”

Sretna baka tako kaže da je uživala u kraćim vezama s mišlju “dok traje, traje”. U zadnje tri godine imala je partnera koji živi u drugom gradu. Par mjeseci bi ona boravila u njegovom gradu, a par mjeseci on u njenom.

“Bio je dosta mlađi od mene. Sjećam se kad nas je uhvatila romantika na pustoj plaži. Bio je to šok za mene, jer sam se kao zacementirala. Ništa nismo obavili. Zatim smo došli kod mene u stan i malo po malo krenulo nas je. Jedan dan pauze i poslije sve super. Spavali smo na plaži, vodili ljubav poslijepodne, po noći, ujutro. Zatim smo bili odvojeni dva mjeseca i onda su opet nastali problemi. Seks je bio bolan, prekinuli smo u pola posla. Zatim smo napravili pauzu od dva dana i opet, malo po malo, krenulo je. Koristila sam neke kreme, ali od njih je bilo slabe koristi. I onda smo zaključili da to trebamo redovito raditi pa je sve je došlo u normalu.”

Nakon tri godine, Sretna Baka ipak je prekinula sa partnerom. Kaže, više nema hrabrosti upuštati se u veze, iako ima dosta udvarača. “Ne znam kako im objasniti to komplicirano stanje, jer to su uglavnom mlađi muškarci od mene. Povukla sam se u svoj internetski svijet. Zbog male mirovine prodala sam automobil. Sve manje se družim s prijateljima i živim jednim dosadnim životom koji me na kraju bacio u depresiju. I sad su mi samo ostala lijepa sjećanja na lude dane i provode. Pomirila sam se s tim da su mi šezdesete godine donijele totalni preokret u životu.”

Povjerljivo: Kakav je vaš seks u zrelim godinama?

Svjesni smo da se radi o delikatnoj stvari, stoga vam nudimo mogućnost da nam potpuno anonimno kažete kako izgleda vaš spolni život u zrelim godinama. Napišite nam svoja iskustva. Mi ćemo vaše pismo urediti i objaviti, a vi ćete moći pročitati reakcije na njega i savjete drugih čitatelja. Ponekad je dovoljno ispričati priču da biste stvari vidjeli jasnije ili pomogli drugima. Pišite nam putem anonimne stranice koju zovemo Povjerljivo (klikni ovdje).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.