Prati nas

Show

'Zrelost je lijepa'

Vlatka Pokos o diskriminaciji žena u Hrvatskoj: ‘Žene se mjeri po izgledu i dobi’

‘Imam puno snage, izgledam i osjećam se sjajno i na tome sam beskrajno zahvalna. Zrelost ima puno lijepih strana i nema razloga za strah.’

Objavljeno

|

Vlatka Pokos (screenshot: Kako god bilo)

“Hrvatsko društvo je u na mnogim razinama primitivno, zatvoreno i izrazito seksističko stoga u Hrvatskoj nije lako biti emancipirana i samostalna žena. Tome uvelike pomaže korumpirani pravosudni sistem koji je definitivno u službi moćnih i bogatih, uglavnom muškaraca”, izjavila je za portal 100posto hrvatska voditeljica i pjevačica s kanadskom adresom – Vlatka Pokos.

Pokos je navela i kako misli da je u Hrvatskoj najraširenija diskriminacija po životnoj dobi gdje se ženu mjeri isključivo po izgledu i životnoj dobi.

“Osobito u zabavnoj industriji, ali i uopće. Nevjerojatno je u kojoj mjeri su žene izložene vrijeđanju i prozivanju jer su dostigle određenu životnu dob”, rekla je Pokos, koja će iduće godine navršiti 50 i kaže da se svojih godina nimalo ne srami.

“Imam puno snage, izgledam i osjećam se sjajno i na tome sam beskrajno zahvalna. Zrelost ima puno lijepih strana i nema razloga za strah”, izjavila je voditeljica za 100posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.