Prati nas

Mozaik

Advent u Zagrebu

Izmaštana ‘Trgovina z mešanim blagom’ ima najljepši adventski izlog

Pokraj čarobne trgovine nalaze se starinska dječja kolica i stoljetni aparat za bombone koji je početkom 1920-ih stajao na Glavnom kolodvoru. Ovu instalaciju osmislio je kreativni dvojac “Le prase” iz suvenirnice u Radićevoj ulici.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Orašari, nekoliko tisuća njih, zaposjeli su advenstki Zagreb, no jedno se mjesto posebno dojmilo našeg fotografa Sandra Bure. Riječ je o “Trgovini z mešanim blagom” koja se smjestila pred ulazom u kino Tuškanac.

Ova filmska scena vraća nas u neke čarobnije zimske dane. Sve je tu; od orašara, preko “505 c crtom” i električnog vlakića pa da mekog toplog mede i balerine mišice koja se vrti na starom gramofonu. Dakako, posve u skladu s programom “Filmski advent u Tuškancu”.

Pokraj izmaštane trgovine nalaze se starinska dječja kolica i stoljetni aparat za bombone koji je početkom 1920-ih stajao na Glavnom kolodvoru. Ovu instalaciju osmislio je kreativni dvojac “Le prase” iz suvenirnice u Radićevoj ulici.

foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.