Prati nas

Vijesti

Pobjeda

Plenković poručio Hrelji: ‘SUH je riješio problem’ Diže se cenzus za dopunsko

Premijer je komentirao i akciju Stranke umirovljenika Hrvatske koja prikuplja potpise za dizanje cenzusa i čiji prvak Silvano Hrelja najavljuje da će mu autobusima dovlačiti nezadovoljne umirovljenike pod prozor.

Objavljeno

|

Koliko su stvarno porasle mirovine u mandatu Andreja Plenkovića?
screenshot: Andrej Plenković, MEP/Youtube

Premijer Andrej Plenković (HDZ) na početku redovne sjednice Vlade komentirao je problem dijela umirovljenika koji ostaju bez besplatnog dopunskog osiguranja zbog simboličnih usklađivanja mirovina. Objavio je da je imao odlične sastanke s predstavnicima Sindikata umirovljenika i Matice umirovljenika Hrvatske koji su iznijeli problematiku nedovoljno visokog cenzusa.

“Zahvaljujući mirovinskoj reformi mirovine rastu, pa dio sugrađana ide iznad praga koji ej bitan da im dopunsko osiguranje bude besplatno. Pokušat ćemo riješiti pitanje u dva koraka – izmjenom praga da se on povisi i da se nađe trajni mehanizam koji bi pratio i usklađivao ovakve okolnosti da ne bi dolazilo do apsurdnih situacija da mirovina poraste pa se mora platiti dopunsko i da se onda na kraju ima manje sredstava. Moramo naći održivo rješenje da umirovljenici budu zadovoljni”, rekao je Plenković i najavio da će nadležna ministarstva pripremiti prijedloge za zakonske izmjene.

Premijer je komentirao i akciju Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) koja prikuplja potpise za dizanje cenzusa i čiji prvak Silvano Hrelja najavljuje da će mu autobusima dovlačiti nezadovoljne umirovljenike pod prozor: “Tako da ovi koji žele dolaziti pod prozor znaju da su ovi koji su za razgovor riješili problem!“

Podsjetimo, zbog ovog problema SUH i MUH su organizirali tri mini prosvjeda na Markovu trgu za vrijeme sjednica vlade.

foto: SUH
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.