Prati nas

Vijesti

Smjena

Smijenjen je ministar Kujundžić – ‘prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj’

Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

Objavljeno

|

Milan Kujundžić

“Razriješio sam ministra Kujundžića, obavili smo jučer razgovor. Ministarstvo zdravstva mora se fokusirati na globalnu prijetnju zvanu koronavirus, a ministar zdravstva je bio fokusiran na pojašnjavanje tema koje nemaju veze s resorom. On će se vratiti u Sabor, gdje će imati priliku po jasniti sve o svojoj imovini”, izjavio je prije nekoliko minuta premijer Andrej Plenković (HDZ) o 14. izmjeni u svojoj postavi.

“Kujundžić mi nije predočio nikakve papire, nego ih je predočio javnosti. To on mora sam pojasniti, nema potrebe da javnost bude opterećena s tim temama”, misli premijer i dodaje: “Zabrinjava me jedan fenomen koji je u ovoj Vladi izražen. Da se toliko jako krene aktivnostima medijima tresti ministra tako da je fokus rada Vlade u obrambenom stavu. Govorimo o jednom fenomenu koji živim tri i pol godine. Bilo je svega i prije, ali baš ovoliko toga nije bilo.”

Na pitanje bi li trebao imati bolju kontrolu nad ministrima, premijer je rekao da ministri ne prolaze sigurnosnu kontrolu. “Možda to ne bi bilo loše vratiti”, rekao je. Plenković je objasnio da će sutra predložiti novog ministra. Kao mogući nasljednici za Milana Kujundžića u medijima se spominju Željko Plazonić, Dario Nakić i Vili Beroš.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.