Prati nas

Show

Za pjesmu Europe

Dora: Damir Kedžo ide u Rotterdam, senzacionalnoj Zdenki Kovačiček 12 bodova publike

Dramatična Zdenka Kovačiček, najstarija natjecateljica u povijesti ove glazbene smotre, otpjevala je emocionalnu i bogatu baladu ‘Love, love, love’.

Objavljeno

|

Damir Kedžo, Zdenka Kovačiček (screenshot: HRT)

Hrvatsku će na 65. izdanju Eurosonga predstavljati Damir Kedžo koji je, u pratnji pet ženskih vokala, na Dori u Opatiji otpjevao tužnu pjesmu o bojama jeseni “Divlji Vjetre”. Ovo je treći put da se Kedžo natjecao na ovom festivalu.

32-godišnjak iz Omišlja na otoku Krku se počeo baviti glazbom još u osnovnoj školi, u kojoj je pohađao glazbeni tečaj te je bio član crkvenog zbora. Kao dijete htio je biti ginekolog no na kraju je odustao od toga kada se prijavio za Story SuperNova Music Talents. Iako na kraju nije pobijedio, može se reći da je on jedan od rijetkih natjecatelja koji je opstao na estradi 17 godina nakon završetka showa.

Damir Kedžo, pobjednik Dore 2020. (screenshot: HRT)

Sjajan nastup glazbene veteranke

Dramatična Zdenka Kovačiček (76), najstarija natjecateljica u povijesti ove glazbene smotre, suvereno je otpjevala bogatu baladu “Love, love, love“. Pjesma je to s neskrivenom izvedbenom i tekstualnom referencom na Janis Joplin i “Mercedes Benz”, što i ne čudi poznavatelje kozmičke veze Joplinove i Kovačiček. Naime, Kovačiček je na kazališnim daskama utjelovila i otpjevala prerano preminulu američku rock, soul i blues legendu. Kovačiček je od publike dobila sjajnih 12 bodova, osvojivši odlično šesto mjesto u ukupnom poretku.

Glazbu i stihove napisao je Mario Mihaljević, dok su aranžmane napravili Hrvoje Grčević i Branimir Mihaljević. “S Marijem nisam nikad prije surađivala. Nazvao me i rekao mi da ima pjesmu koju mogu samo ja otpjevati i ako odbijem, da je neće davati nikom drugom. Čim sam je čula, svidjela mi se. Fantastično je pogodila moj stil i jako smo je brzo snimili. Doista je posebna i šalje poruku ljubavi”, pohvalila se Kovačiček prije nekoliko dana za 24 sata.

Zdenka Kovačiček osvojila je šesto mjesto (screenshot: HRT)

Zamalo Mia!

Isti broj bodova kao Kedžo ostvarila je i mlađahna Mia Negovetić s eurovizičnom i mladenačkom pop pjesmom “When It Comes to You”. Napisao ju je švedski tim kojeg čine Denniz Jamm, Linnea Deb (You, Heroes, Monsters) i Anderz Wrethow (Always, Fuego, Too Late For Love), a i sama Mia se također potpisuje kao koautor. Ova suradnja nastala je na poziv autorskog tima koji je vidio njezine nastupe na You Tubeu. Ipak, pravila su takva da na Eurosong od dva izvođača s istim brojem bodova ide onaj koji je osvojio više glasova publike.

Hrvatska će nastupiti u drugom dijelu prve poluzavršnice Eurosonga 12. svibnja u nizozemskom Rotterdamu. Poslušajte sve tri pjesme:

Zdenka Kovačiček, “Love, love, love”
Damir Kedžo, “Divlji vjetre”
Mia Negovetić, “When it comes to You”
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.