Prati nas

Show

Nema zabrane!

Sanja Doležal odgovorila na optužbe Dujmićeve supruge: ‘Ne može nam on zabraniti’

Objavljeno

|

Sanja Doležal (screenshot: Kuhari/Youtube)

“Rajko nam ne može zabraniti koncerte i izvođenje pjesama, imamo na to pravo kao i drugi. On je autor glazbe, a tekstopisci nam ništa ne brane pa ne može ni on”, izjavila je Sanja Doležal za 24 sata. Povod je izjava koju je za Gloriu dala Snježana Dujmić, supruga nekadašnjeg frontmena Novih Fosila.

Naime, njoj je zasmetala najava koncerta Sanje Doležal, Marinka Colnaga i Vladimira Kočiša Zeca u petak, na Valentinovo. Na plakatu se najavljuje kako će se izvoditi “Najveći hitovi grupe Novi fosili”, a u manjem fontu istaknuta su imena spomenutih izvođača – Sanje, Marinka i Vladimira.

“Trgovački sud donio je privremenu mjeru zabrane korištenja imena ‘Novi fosili’, i bilo koje izvedenice koje podsjećaju ili asociraju na ‘Nove fosile’. Rajko će tražiti za sve nastupe do sada svoj dio kao četvrti član grupe. Odlukom da Rajko više nije član grupe 2014. godine Rajkov odvjetnik je predložio da mogu koristiti ime uz naknadu od koncerata kao četvrtog člana, na što Sanja, Zec i Marinko nisu pristali”, rekla Snježana Dujmić za Gloriju. Predmet je na trgovačkom sudu od 2015. godine, a svi pokušaji nagodbe nisu urodili plodom.

Sanja Doležal pak odgovora: “Lijepo na plakatu piše da tamo nastupamo kao Sanja, Marinko i Zec. I da, piše također da samo izvodimo hitove grupe Novi fosili tako da ne znam čemu ti napadi. Osim toga, pa nemamo mi veze s plakatom, nismo ga mi radili. Iako nema na njemu ništa netočno.”

Nove fosile osnovao je Slobodan Momčilović 1969. godine. U početku su nastupali uglavnom kao prateći sastav popularnim pjevačima, između ostaloga Ivici Šerfeziju i Ljupki Dimitrovskoj. Sredinom 1970-ih od sastava su ostali Momčilović i Marinko Colnago, a pridružili su im se Vladimir Kočiš (član nekadašnjeg sastava Biseri), Rajko Dujmić (dotadašnji klavijaturist Grupe Marina Škrgatića) te Đurđica Miličević (poslije Barlović). Nakon što je Đurđica 1983. napustila sastav, zamijenila ju je Sanja Doležal. Zbog neslaganja, s Rajkom Dujmićem ne nastupaju već šest godina.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.