Prati nas

Vijesti

Broj žrtava koronavirusa porastao je na šest, u KB Dubrava preminuo je stariji muškarac

Od jučer u 15 sati broj noovotkivenih bolesnika je 56, što je ukupno 713. Učinjeno je 5.900 testiranja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

“Jutros je preminula šesta osoba od koronavirusa u Hrvatskoj. Riječ je o muškarcu rođenom 1936. godine s dijagnozom moždanog udara, a kojeg je zaraza koronavirusom zakomplicirala”, izjavio je na redovnoj konferenciji za medije Vili Beroš, ministar zdravstva.

“Od jučer u 15 sati broj noovotkivenih bolesnika je 56, što je ukupno 713. Učinjeno je 5.900 testiranja. Na respiratoru imamo 26 bolesnika, a otpuštenih iz zdravstvenih ustanova 52”, rekao je ministar.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, dr. Alemka Markotić, kazala je da su na respiratore stavljene starije osobe s težim oblikom bolesti. “Molim sve starije i one s kroničnim bolestima da se striktno pridržavaju pravila.”

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP