Prati nas

Vijesti

Broj žrtava koronavirusa porastao je na šest, u KB Dubrava preminuo je stariji muškarac

Od jučer u 15 sati broj noovotkivenih bolesnika je 56, što je ukupno 713. Učinjeno je 5.900 testiranja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

“Jutros je preminula šesta osoba od koronavirusa u Hrvatskoj. Riječ je o muškarcu rođenom 1936. godine s dijagnozom moždanog udara, a kojeg je zaraza koronavirusom zakomplicirala”, izjavio je na redovnoj konferenciji za medije Vili Beroš, ministar zdravstva.

“Od jučer u 15 sati broj noovotkivenih bolesnika je 56, što je ukupno 713. Učinjeno je 5.900 testiranja. Na respiratoru imamo 26 bolesnika, a otpuštenih iz zdravstvenih ustanova 52”, rekao je ministar.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, dr. Alemka Markotić, kazala je da su na respiratore stavljene starije osobe s težim oblikom bolesti. “Molim sve starije i one s kroničnim bolestima da se striktno pridržavaju pravila.”

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP