Prati nas

Vijesti

Četvrta žrtva: Preminula je 92-godišnjakinja u Puli. Beroš savjetuje čitanje, virtualne muzeje…

Prema psiholozima, pretjerano usmjeravanje na situaciju s koronavirusom možda i nije najbolje. Postoje virtualne knjižnice, muzeji, posvetimo se tome, savjetuje Beroš.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Silas Camargo Silão/Pixabay

“Jutros u odnosu na jučer u 16 sati imamo 49 novopotvrđenih bolesnika s bolesti COVID-19. Ako to usporedimo s jučerašnjim povećanjem od 56, brojka je manja. Većina novih pacijenata dolazi iz jedne mikrolokacije na kojoj smo uveli posebne epidemiološke mjere pa očekujemo da će to dati rezultate i da u toj regiji zaraza neće ići tom brzinom dalje”, izvijestio je jutros ministar zdravstva Vili Beroš.

“Nažalost, noćas je preminula jedna bolesnica u Puli u dobi od 92 godine sa značajnim komorbidetom. Na respiratoru je 19 osoba, a otpuštenih i oporavljenih je 45. To znači da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična, što nam je potrebno da zajedno prebrodimo ovu svjetsku ugrozu”, kazao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.


“Prema psiholozima, pretjerano usmjeravanje na situaciju s koronavirusom možda i nije najbolje. Postoje virtualne knjižnice, muzeji, posvetimo se tome. Radimo ono što nismo mogli raditi dok smo išli na posao. Sve to može pomoći da se ova situacija prebrodi”, zaključio je Beroš. Ukupan broj zaraženih je 635.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP