Prati nas

Vijesti

Četvrta žrtva: Preminula je 92-godišnjakinja u Puli. Beroš savjetuje čitanje, virtualne muzeje…

Prema psiholozima, pretjerano usmjeravanje na situaciju s koronavirusom možda i nije najbolje. Postoje virtualne knjižnice, muzeji, posvetimo se tome, savjetuje Beroš.

Objavljeno

|

foto: Silas Camargo Silão/Pixabay

“Jutros u odnosu na jučer u 16 sati imamo 49 novopotvrđenih bolesnika s bolesti COVID-19. Ako to usporedimo s jučerašnjim povećanjem od 56, brojka je manja. Većina novih pacijenata dolazi iz jedne mikrolokacije na kojoj smo uveli posebne epidemiološke mjere pa očekujemo da će to dati rezultate i da u toj regiji zaraza neće ići tom brzinom dalje”, izvijestio je jutros ministar zdravstva Vili Beroš.

“Nažalost, noćas je preminula jedna bolesnica u Puli u dobi od 92 godine sa značajnim komorbidetom. Na respiratoru je 19 osoba, a otpuštenih i oporavljenih je 45. To znači da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična, što nam je potrebno da zajedno prebrodimo ovu svjetsku ugrozu”, kazao je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Prema psiholozima, pretjerano usmjeravanje na situaciju s koronavirusom možda i nije najbolje. Postoje virtualne knjižnice, muzeji, posvetimo se tome. Radimo ono što nismo mogli raditi dok smo išli na posao. Sve to može pomoći da se ova situacija prebrodi”, zaključio je Beroš. Ukupan broj zaraženih je 635.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.