Prati nas

Mozaik

Umjetnost online

Epidemija vas je zatvorila u kuću? Ništa zato jer ‘Umjetnost dolazi vama’

Epidemija koronavirusa na neko nas je vrijeme osudila na boravak u kući i izbjegavanje svih okupljanja. No umjetnost i kultura zbog toga ne moraju stati. Srećom, tu su internet i društvene mreže…

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: Centar kulture na Peščenici - KNAP/Facebook

Epidemija koronavirusa je u punom jeku. Sva kina, kazališta, muzeji i galerije privremeno su zatvorili svoja vrata (ili će to ubrzo učiniti), no to ipak ne znači da će svi ljubitelji umjetnosti ostati kratkih rukava. Sreća u nesreći je da nas je epidemija zahvatila u doba interneta te je pokrenuta inicijativa “Umjetnost dolazi vama” u sklopu koje će, posredstvom društvenih mreža, ekipa momentalno zatočena u svojim domovima, moći uživati u kulturnim sadržajima.

Sve je osmislila ekipa Radija Student. Ekipa kulturne redakcije Radio Studenta (K_ulturizacija, Knjiški moljac – Radio Student i Generalna proba / Radio Student) odlučila je pokrenuti ovu grupu pod nazivom “Umjetnost dolazi vama” u nadi da ćemo kulturno uzdisati i u izolaciji!


O čemu je zapravo riječ? Naime, ovo je grupa u kojoj je dopušteno dijeliti sve što se tiče kulture: virtualne šetnje po galerijama, muzejima, radio drame, snimke predstava, live streamove predstava, online knjige, audio knjige, platforme za gledanje filmova, emisije, podcaste, razgovore s umjetnicima i tako dalje, i tako bliže, čega se sjetimo i što pronađemo ili što pronađe nas (čudni su putevi kulturni). U grupi su teme objava “Filmsko2, “Kazališno”, “Književno” i “Likovno”, čisto da se lakše svi snađemo u pretraživanju onoga što nas zanima, a također postoji i tema “Informativno”, u slučaju da želite podijeliti kakvu informaciju ili pitanje s nama.

“Također se i slobodno mogu podijeliti događaji koji će se zbivati, uz, naravno, svijest o brizi te preporukama nadležnih. Naši će kulturni admini odobravati objave zbog lakše preglednosti, da ne bi dolazilo do ponavljanja objava i do povrede autorskih prava. Nemojte se ustručavati podijeliti nešto u grupi i nemojte se ustručavati dodati u grupu svoje prijatelje zaljubljenike u kulturu, što više, to bolje!”, poručuju s Radio Studenta.

Evo našeg izbora kulturnih događanja online:

Dragi naši, od danas svaki dan u 18 sati Kazalište Knap i Centar Knap objavljivat će na svojim društvenim mrežama…

Gepostet von Centar kulture na Peščenici – KNAP am Mittwoch, 18. März 2020
Mašta je supermoć – 2. Izokreni bajku (1. dio)

Nastavljamo sa serijom “Mašta je supermoć” video uradaka za koje se nadamo da će vam olakšati boravak kod kuće! Danas su na redu bajke, ali ne u obliku u kojem su vam poznate 🙂 Dosadilo vam je da su prinčevi samo lijepi, a da princeze stalno čekaju da ih netko spasi? I nama je. Izokrenimo bajke!

Gepostet von Teatar Tirena am Dienstag, 17. März 2020
PUNA KUĆA PRIČA – Baci kocku! 3

Stiže zadatak br. 3 i interpretacija Katjine priče o putovanju na odmor. Donosimo vam jednu zanimljivu obiteljsku igru koju smo nazvali BACI KOCKU! i u kojoj ćete vi kreirati priče. Radionički program PUNA KUĆA PRIČA provodimo od 2015. godine. Svaki dan u 10.00 zadatak za novu priču!U komentaru je fotografija pojmova koji su izašli u ovom bacanju. Više o našim predstavama i radionicama na www.punakuca.hr #punakucaprica #teatarpunakuca #pricezadjecuiodrasle #kazalistezadjecu #interaktivneigre #umjetnostdolazivama #pozoristeutvojojsobi#ostanidoma

Gepostet von Teatar PUNA KUĆA am Mittwoch, 18. März 2020

Any plans this weekend? If not, see you at midnight this Friday! (Streaming will be on my Instagram) #smallhours #bringyourblanket📸 foto.hr

Gepostet von Irena Zilic am Mittwoch, 18. März 2020

🌿Kreativna izolacija s Atelje na br. 1 – A1🌿Kako naredna dva tjedna ne bi prošla samo u gledanju Netflixa i paničnom…

Gepostet von Atelje na br. 1 – A1 am Mittwoch, 18. März 2020

.

Show

Gradonačelniku Milanu Bandiću zabranjeno je govoriti tjedan dana

Iz ureda Milana Bandića priopćeno je kako je gradonačelnik u KBC-u Zagreb operiran te se osjeća dobro i na kućnoj je njezi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u petak je operirao glasnice i uspješno se oporavlja na kućnoj njezi, priopćeno je iz njegova ureda.

Operativni zahvat u KBC-u Zagreb prošao je bez komplikacija, gradonačelnik se dobro osjeća i očekuje povratak uobičajenim radnim obvezama već u subotu, do kada ga mijenja zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić. Zahvaljujući timskom i predanom radu suradnika – svi poslovni procesi Gradske uprave realiziraju se nesmetano, poručuju iz Bandićeva ureda.


Gradonačelnik bi svoje radne zadaće mogao početi obavljati i ranije, no uvažavajući preporuke liječnika prema kojima se treba suzdržavati od govora najmanje tjedan dana. Istovremeno, zahvaljuje svima na porukama podrške i željama za brz oporavak koje svakodnevno prima.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP