Prati nas

Mozaik

Umjetnost online

Epidemija vas je zatvorila u kuću? Ništa zato jer ‘Umjetnost dolazi vama’

Epidemija koronavirusa na neko nas je vrijeme osudila na boravak u kući i izbjegavanje svih okupljanja. No umjetnost i kultura zbog toga ne moraju stati. Srećom, tu su internet i društvene mreže…

Objavljeno

|

foto: Centar kulture na Peščenici - KNAP/Facebook

Epidemija koronavirusa je u punom jeku. Sva kina, kazališta, muzeji i galerije privremeno su zatvorili svoja vrata (ili će to ubrzo učiniti), no to ipak ne znači da će svi ljubitelji umjetnosti ostati kratkih rukava. Sreća u nesreći je da nas je epidemija zahvatila u doba interneta te je pokrenuta inicijativa “Umjetnost dolazi vama” u sklopu koje će, posredstvom društvenih mreža, ekipa momentalno zatočena u svojim domovima, moći uživati u kulturnim sadržajima.

Sve je osmislila ekipa Radija Student. Ekipa kulturne redakcije Radio Studenta (K_ulturizacija, Knjiški moljac – Radio Student i Generalna proba / Radio Student) odlučila je pokrenuti ovu grupu pod nazivom “Umjetnost dolazi vama” u nadi da ćemo kulturno uzdisati i u izolaciji!

O čemu je zapravo riječ? Naime, ovo je grupa u kojoj je dopušteno dijeliti sve što se tiče kulture: virtualne šetnje po galerijama, muzejima, radio drame, snimke predstava, live streamove predstava, online knjige, audio knjige, platforme za gledanje filmova, emisije, podcaste, razgovore s umjetnicima i tako dalje, i tako bliže, čega se sjetimo i što pronađemo ili što pronađe nas (čudni su putevi kulturni). U grupi su teme objava “Filmsko2, “Kazališno”, “Književno” i “Likovno”, čisto da se lakše svi snađemo u pretraživanju onoga što nas zanima, a također postoji i tema “Informativno”, u slučaju da želite podijeliti kakvu informaciju ili pitanje s nama.

“Također se i slobodno mogu podijeliti događaji koji će se zbivati, uz, naravno, svijest o brizi te preporukama nadležnih. Naši će kulturni admini odobravati objave zbog lakše preglednosti, da ne bi dolazilo do ponavljanja objava i do povrede autorskih prava. Nemojte se ustručavati podijeliti nešto u grupi i nemojte se ustručavati dodati u grupu svoje prijatelje zaljubljenike u kulturu, što više, to bolje!”, poručuju s Radio Studenta.

Evo našeg izbora kulturnih događanja online:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.