Prati nas

Vijesti

Čuvajte bake

Grba-Bujević: Ne idite baki, jer baka zbog vaše posjete može umrijeti

‘Nije stvar ne ići vidjeti baku, ali ovog časa ne želimo stvoriti problem jer zbog toga ona može umrijeti, možete donijeti problem cijelom zdravstvenom sustavu jer nećemo imati dovoljno respiratora’, kazala je ravnateljica Kriznog stožera.

Objavljeno

|

Maja grba-Bujević (screenshot: N1)

Ravnateljica Hitne i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević upozorila je mlađe članove obitelji da nije vrijeme za posjetu starih.

“Nema kretanja, idu samo oni koji to moraju. Meni nije jasan teza da tražim dozvolu da posjetim moju baku u Krapini. Moja baka ima 89, svijest bi trebala biti takva da ja ne želim ići vidjeti svoju baku jer joj mogu donijeti koronavirus, a mogućnost da ona umre je jako velika, to treba osvijestiti ljudima ne želite ići kod svoje bake”, objasnila je.

“Nije stvar ne ići vidjeti baku, ali ovog časa ne želimo stvoriti problem jer zbog toga ona može umrijeti, možete donijeti problem cijelom zdravstvenom sustavu jer nećemo imati dovoljno respiratora”, kazala je Grba-Bujević.

Uputila je apel svim građanima da ostanu doma te najavila da će sama tražiti od Stožera da se zatvore specijalizirane trgovine za djecu, jer roditelji s djecom tamo dolaze kupovati igračke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.