Prati nas

Zdravlje

Kovod-19

Liječi li Sumamed koronavirus? Odgovara Alemka Markotić

Kao i nebrojeno puta do sada građanima je poručila kako se moraju pridržavati higijenskih mjera i izbjegavati kontakte.

Objavljeno

|

Alemka Markotić (screenshot: HRT)

Ravnateljica Klinike “Dr. F. Mihaljević” Alemka Markotić u Dnevniku HTV-a poručila je građanima da se pridržavaju higijenskih mjera, drže distancu i ne okupljaju se. Pohvalila je Zagrepčane i upozorila pušače. A komentirala je navode da antibiotik Sumamed pomaže kod borbe s koronavirusom.

“Sumamed je naš patent i proizvod hrvatske pameti. On, osim što djeluje na bakterije, djeluje i na imunološki sustav, može ga dodatno modulirati. Javljaju se promišljanja da Sumamed može pozitivno utjecati u suzbijanju koronavirusa, ali takva promišljanja nisu znanstveno utemeljena. On može djelovati protuupalno, ali zasigurno će oko ovoga biti dodatnih istraživanja”, kazala je.

Kao i nebrojeno puta do sada građanima je poručila kako se moraju pridržavati higijenskih mjera i izbjegavati kontakte. Kazala je kako se danas “Zagrepčani ponašaju za pet”. Vrlo ih je malo, i drže distancu. Nada se da će početi “pozitivno natjecanje” da se vidi “koji se gradovi najbolje pridržavaju mjera”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.