Prati nas

Zdravlje

Pitanja i odgovori

Može li nanošenje alkohola ili klora po cijelom tijelu suzbiti koronavirus?

Jedino se dezinficijensi na bazi alkohola mogu koristiti za dezinfekciju ruku, dok je sve ostalo izrazito štetno za zdravlje i može biti smrtonosno.

Objavljeno

|

foto: Pete Linforth/Pixabay/Renate Köppel/Pixabay

Nanošenjem alkohola ili klora po cijelom tijelu ili po bilo kojoj većoj površini kože može dovesti do smrti, jer su alkohol i klor otrovni te se nanošenje istih NIKAKO NE SMIJE RADITI. Posebno smrtonosno može biti za djecu pa čak i na manjoj površini kože, upozorava Vlada RH na službenim stranicama za informiranje o koronavirusu.

Jedino se dezinficijensi na bazi alkohola mogu koristiti za dezinfekciju ruku, dok je sve ostalo izrazito štetno za zdravlje i može biti smrtonosno. Uz to, navedeno neće suzbiti stanice virusa koje su već ušle u vaše tijelo. Nanošenje takvih sredstava može biti štetno za sluznicu (oči, usta itd.) i odjeću. Imajte na umu da alkohol i klor mogu biti korišteni za dezinfekciju površina, ali ih je potrebno koristiti prema odgovarajućim preporukama.

Najbolji način da se zaštitite od koronavirusa je čestim i temeljitim pranjem ruku. Time eliminirate viruse koji mogu biti na vašim rukama i izbjegavate infekciju do koje može doći dodirom očiju, usta i nosa.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.