Prati nas

Vijesti

Nalaz obdukcije

Muškarac iz Istre je prva žrtva, preminuo je od koronavirusa

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Gdje je dopuštena eutanazija
foto: BigStock

“Muškarac koji je preminuo u Istarskoj županiji preminuo je od infekcije COVID-19”, objavio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podsjetimo, prije tjedan dana u Brtonigli je preminuo stariji muškarac koji je bio u samoizolaciji i za kojeg je naknadno utvrđeno da je zaražen koronavirusom.


Od deset osoba koje su sada na respiratoru, jednoj se stanje pogoršalo, objavila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442. Izliječene su 22 osobe.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

Nagli skok: 130 novih infekcija, novozaraženi su stari od 7 do 71 godine

Trenutno je prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 686 “, kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak

“Trenutno nema bitnih novih žarišta. Karakteristika je da se ljudi vraćaju s godišnjih odmora i da imamo dosta mladih ljudi oboljelih od ove infekcije. Prosjek godina danas novozaraženih je 34 godine, radi se većim dijelom o mlađim osobama koje su u većinskom dijelu sudjelovali na različitim okupljanjima i različitim mjestima gdje se mladi zabavljaju”, istaknuo je Capak. Najmlađi među novozaraženima rođen je 2013. godine, a nasjtariji 1949. godine.


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je trenutno prema podacima WHO-a 28 cjepiva u kliničkim fazama, a 132 su pred kliničkim fazama. Od ovih 28 u kliničkim fazama samo ih je šest u trećoj fazi, dva su iz Kine, a ostala iz drugih zemalja, uključujući Englesku i SAD, dodala je.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP