Prati nas

Vijesti

Nalaz obdukcije

Muškarac iz Istre je prva žrtva, preminuo je od koronavirusa

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Gdje je dopuštena eutanazija
foto: BigStock

“Muškarac koji je preminuo u Istarskoj županiji preminuo je od infekcije COVID-19”, objavio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podsjetimo, prije tjedan dana u Brtonigli je preminuo stariji muškarac koji je bio u samoizolaciji i za kojeg je naknadno utvrđeno da je zaražen koronavirusom.


Od deset osoba koje su sada na respiratoru, jednoj se stanje pogoršalo, objavila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442. Izliječene su 22 osobe.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

Još su tri osobe zaražene koronavirusom preminule. U Nuštru je oboljelo dijete

Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina, izjavio je Ivanović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U Osijeku je preminula još jedna osoba zaražena koronavirusom. Baš kao i jučer u slučaju četvero preminulih, riječ je pacijentu starije životne dobi. Žena stara 82 godine bila je onkološki bolesnik, službeno je potvrđeno. Bila je hospitalizirana na Klinici za infektologiju i nije bila na respiratoru.

Nešto ranije iz zadarskog Stožera stigla je vijest da je u tamošnjoj Općoj bolnici preminuo 88-godišnji muškarac obolio od koronavirusa. Bio je na respiratoru te je imao povijest kroničnih bolesti.


“Imamo prvu preminulu osobu od koronavirusa,” izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije županijskog Kriznog stožera. mediji javljaju da je riječ o muškarcu starom 85 godina. Time se broj preminulih uslijed infekcije COVID-19 popeo na 15.

“Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina. Bilo ih je i u dobi od 33, 36 i 42 godine. Bolest, dakle, može pogoditi bilo koga”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Tomu svjedoči i podatak da je među novozaraženima i dijete iz Nuštra. “Dijete od četiri mjeseca zarazilo se od majke, oboje su stabilno”, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i dodao kako je najviše zaraženih u dobi od 50 do 60 godina.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP