Prati nas

Vijesti

Nalaz obdukcije

Muškarac iz Istre je prva žrtva, preminuo je od koronavirusa

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Gdje je dopuštena eutanazija
foto: BigStock

“Muškarac koji je preminuo u Istarskoj županiji preminuo je od infekcije COVID-19”, objavio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Podsjetimo, prije tjedan dana u Brtonigli je preminuo stariji muškarac koji je bio u samoizolaciji i za kojeg je naknadno utvrđeno da je zaražen koronavirusom.


Od deset osoba koje su sada na respiratoru, jednoj se stanje pogoršalo, objavila je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Danas je broj inficiranih porastao za 60, a ukupan broj popeo se na 442. Izliječene su 22 osobe.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

Beroš je najavio jeftinije testove za one koji se žele testirati bez liječničke uputnice

cijena testiranja RT-PCR metodom zavodima za javno zdravstvo jest oko 1.500 kuna. Pacijenti koji se testiraju ‘s uputnicom’ ne moraju platiti uslugu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ministar zdravstva i član Nacionalnog stožera Civilne zaštite Vili Beroš izvijestio je putem Facebooka da će država pokušati osigurati jeftinija cijepljenja za one građane koji se žele testirati na koronavirus, bez obzira što za to ne postoje medicinske indikacije.

“Testiranje na Covid-19 za sve hrvatske građane, kod kojih prema procjenama liječnika postoje indikacije, u potpunosti je besplatno. U Hrvatskoj se koristi jedan od najboljih testova s vrlo visokim postotkom pouzdanosti. On jest nešto skuplji, ali važna nam je točnost rezultata. Za sve građane koji se, zbog svojih potreba, žele testirati, pokušat ćemo osigurati što prihvatljivije cijene testiranja”, objavio je Beroš.


Podsjetimo, cijena testiranja RT-PCR metodom zavodima za javno zdravstvo jest oko 1.500 kuna. Pacijenti koji se testiraju “s uputnicom” ne moraju platiti uslugu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP