Prati nas

Vijesti

Ostanite kod kuće

Stožer: ‘Stariji, ne izlazite iz kuća i stanova. Život će nam se malo ozbiljnije promijeniti’

Preko 80 posto oboljelih, a po nekim spoznajama 85 posto oboljelih ima blagu sliku. Starijim osobama, pogotovo onima iza 65, 70 godina se posebno preporuča da prilagode svoje aktivnosti novim okolnostima.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Ministri Božinović i beroš (screenshot: Youtube)

Ministri zdravstva i unutarnjih poslova, Vili Beroš i Davor Božinović, pozvali su starije građane da ne izlaze iz svojih stanova i kuća. Na tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite najavili su da će se već sutra podignuti razina obrane od koronavirusa i izdati nove upute.

“Naš život će se početi malo ozbiljnije mijenjati, sve u cilju zaštite bližnjih i pučanstva. Moramo preuzeti odgovornost, prije svega za sebe, ali i za druge”, kazao je Božinović.


“Preko 80 posto oboljelih, a po nekim spoznajama 85 posto oboljelih ima blagu sliku. Starijim osobama, pogotovo onima iza 65, 70 godina se posebno preporuča da prilagode svoje aktivnosti novim okolnostima. Neka izbjegavaju javni prijevoz, javni transport, odlaske kod liječnika i u trgovine”, dodao je Beroš uz napomenu: “Promišljamo kako uspostaviti sustav dostave namirnica takvim ljudima!“

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP