Prati nas

Vijesti

Ostanite kod kuće

Stožer: ‘Stariji, ne izlazite iz kuća i stanova. Život će nam se malo ozbiljnije promijeniti’

Preko 80 posto oboljelih, a po nekim spoznajama 85 posto oboljelih ima blagu sliku. Starijim osobama, pogotovo onima iza 65, 70 godina se posebno preporuča da prilagode svoje aktivnosti novim okolnostima.

Objavljeno

|

Ministri Božinović i beroš (screenshot: Youtube)

Ministri zdravstva i unutarnjih poslova, Vili Beroš i Davor Božinović, pozvali su starije građane da ne izlaze iz svojih stanova i kuća. Na tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite najavili su da će se već sutra podignuti razina obrane od koronavirusa i izdati nove upute.

“Naš život će se početi malo ozbiljnije mijenjati, sve u cilju zaštite bližnjih i pučanstva. Moramo preuzeti odgovornost, prije svega za sebe, ali i za druge”, kazao je Božinović.

“Preko 80 posto oboljelih, a po nekim spoznajama 85 posto oboljelih ima blagu sliku. Starijim osobama, pogotovo onima iza 65, 70 godina se posebno preporuča da prilagode svoje aktivnosti novim okolnostima. Neka izbjegavaju javni prijevoz, javni transport, odlaske kod liječnika i u trgovine”, dodao je Beroš uz napomenu: “Promišljamo kako uspostaviti sustav dostave namirnica takvim ljudima!“

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.