Prati nas

Mozaik

da vidimo ruke!

Točno u podne otvorite prozore i zaplješćite svim zdravstvenim radnicima

Društvenim mrežama proširila se sjajna ideja: točno u podne otvorimo svi prozore i velikim aplauzom nagradimo sve zdravstvene radnike koji tako požrtvovno pomažu ljudima u doba epidemije koronavirusa.

Objavljeno

|

screenshot: VOA/Youtube

Danas točno u podne izađite na svoje balkone i prozore i velikim pljeskom nagradite sve medicinske radnike koji u doba epidemije koronavirusa tako požrtvovno pomažu drugima.

Inicijativa je to koja se proširila društvenim mrežama, potaknuta snimkama iz talijanskih gradova na kojima ljudi, osuđeni na samoizolaciju u svojim domovima, izlaze na svoje balkone i prozore i zajedno pjevaju i sviraju pokazujući time da je zajedništvo još uvijek tu, bez obzira na neugodni virus.

“Flashmob: Nedjelja, 15. ožujka u 12:00 sati. Izađimo svi na prozore i dajmo jedan dugački aplauz u znak zahvale svima koji rade za nas u bolnicama i za sve one koji rade oko njih u pomaganju protiv koronavirusa. Jedna jednostavna gesta za udružiti sve naše ruke! Proslijedi dalje!”, stoji u poruci koja se brzinom munje širi društvenim mrežama.

Dakle, točno u podne otvorite prozore i zaplješčite. Također, pošaljite nam snimke ovog “flashmoba” da svi možemo vidjeti kako je to izgledalo, bez obzira na nemogućnost izlaska iz kuće.

Pogledajte i poslušajte kako se pjeva u Rimu:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.