Prati nas

Vijesti

Treća žrtva

Preminula je i treća osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom

Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Opća bolnica, Slavonski Brod (screenshot: Google Maps)

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je žena (65) koja je bila pozitivna na COVID-19, potvrdio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Ova prva ženska žrtva koronavirusa u Hrvatskoj bolovala je od zloćudne bolesti, baš poput muškarca (74) iz Zagreba čija je smrt objavljena nekoliko sati ranije.

Preminula žena nije bila u samoizolaciji i primljena je prošle noći u bolnicu. Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je. Objedinjeni hitni prijem u brodskoj bolnici je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.


Prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je muškarac iz Istre. Jučer su objavljeni rezultati obdukcije ugostitelja iz Brtonigle koji je prije tjedan dana preminuo u samoizolaciji, a koji pokazuju da je smrt izazvao COVID-19.

Trenutno je potvrđeno ukupno 495 osoba zaraženih koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Tri osobe su umrle.

.

Vijesti

I Škoro ima svog penzića, Lazar Gruić i Stranka umirovljenika pristupili Domovinskom pokretu

Gruić je poručio kako misli da bi barem 50 posto mirovine trebalo ostati mužu ili ženi umrloga bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Koliko ima stranaka umirovljenika?

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i predsjednik Stranke umirovljenika (SU) Lazar Grujić potpisali su koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na srpanjske parlamentarne izbore.

Podsjetimo, Gruić je u ožujku izjavio da podupire SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka. U međuvremenu je koalicijski sporazum sa SDP-om potpisao Silvano Hrelja, prvak Hrvatske stranke umirovljenika.


Škoro tvrdi da će suradnja Domovinskog pokreta i Stranke umirovljenika uroditi boljitkom za sve umirovljenike i one koji žive u lošim materijalnim uvjetima. Sporazum navodi kako će se boriti za uvođenje pravobranitelja za osobe starije životne dobi te da prosječna mirovina za puni radni staž bude 75 posto od prosjeka plaće.

Radit će na edukaciji i promicanju ulaganja u privatne mirovinske stupove, tražiti promjenu formule za usklađivanje mirovina. Osim toga, zauzimat će se za izdvajanje povlaštenih mirovina od onih stečenih isključivo radom. Kažu, novac za povlaštene mirovine trebao bi ići izravno iz proračuna.

Gruić je pak poručio kako misli da bi trebalo omogućiti nasljeđivanje barem 50% mirovine preminulog bračnog druga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP