Prati nas

Vijesti

Treća žrtva

Preminula je i treća osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom

Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Opća bolnica, Slavonski Brod (screenshot: Google Maps)

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je žena (65) koja je bila pozitivna na COVID-19, potvrdio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Ova prva ženska žrtva koronavirusa u Hrvatskoj bolovala je od zloćudne bolesti, baš poput muškarca (74) iz Zagreba čija je smrt objavljena nekoliko sati ranije.

Preminula žena nije bila u samoizolaciji i primljena je prošle noći u bolnicu. Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je. Objedinjeni hitni prijem u brodskoj bolnici je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.


Prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je muškarac iz Istre. Jučer su objavljeni rezultati obdukcije ugostitelja iz Brtonigle koji je prije tjedan dana preminuo u samoizolaciji, a koji pokazuju da je smrt izazvao COVID-19.

Trenutno je potvrđeno ukupno 495 osoba zaraženih koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Tri osobe su umrle.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP