Prati nas

Vijesti

Treća žrtva

Preminula je i treća osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom

Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Opća bolnica, Slavonski Brod (screenshot: Google Maps)

Danas u poslijepodnevnim satima u Slavonskom Brodu preminula je žena (65) koja je bila pozitivna na COVID-19, potvrdio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Ova prva ženska žrtva koronavirusa u Hrvatskoj bolovala je od zloćudne bolesti, baš poput muškarca (74) iz Zagreba čija je smrt objavljena nekoliko sati ranije.

Preminula žena nije bila u samoizolaciji i primljena je prošle noći u bolnicu. Iako nije imala simptome, testirana je na COVID-19, a sat vremena nakon što je zaraza potvrđena, preminula je. Objedinjeni hitni prijem u brodskoj bolnici je dezinficiran, a prijem pacijenata je nastavljen.


Prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je muškarac iz Istre. Jučer su objavljeni rezultati obdukcije ugostitelja iz Brtonigle koji je prije tjedan dana preminuo u samoizolaciji, a koji pokazuju da je smrt izazvao COVID-19.

Trenutno je potvrđeno ukupno 495 osoba zaraženih koronavirusom, a 22 osobe su ozdravile i otpuštene iz bolnice. Tri osobe su umrle.

.

Vijesti

Još su tri osobe zaražene koronavirusom preminule. U Nuštru je oboljelo dijete

Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina, izjavio je Ivanović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U Osijeku je preminula još jedna osoba zaražena koronavirusom. Baš kao i jučer u slučaju četvero preminulih, riječ je pacijentu starije životne dobi. Žena stara 82 godine bila je onkološki bolesnik, službeno je potvrđeno. Bila je hospitalizirana na Klinici za infektologiju i nije bila na respiratoru.

Nešto ranije iz zadarskog Stožera stigla je vijest da je u tamošnjoj Općoj bolnici preminuo 88-godišnji muškarac obolio od koronavirusa. Bio je na respiratoru te je imao povijest kroničnih bolesti.


“Imamo prvu preminulu osobu od koronavirusa,” izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije županijskog Kriznog stožera. mediji javljaju da je riječ o muškarcu starom 85 godina. Time se broj preminulih uslijed infekcije COVID-19 popeo na 15.

“Za one koji smatraju da je ovo bolest koja je rezervirana samo za starije osobe evo podatka od jučer da nijedan od šestero oboljelih nije bio stariji od 55 godina. Bilo ih je i u dobi od 33, 36 i 42 godine. Bolest, dakle, može pogoditi bilo koga”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Tomu svjedoči i podatak da je među novozaraženima i dijete iz Nuštra.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP