Prati nas

Zdravlje

Pitanja i odgovori

Ubija li vruća kupka koronavirus? Pomažu li sušila za ruke?

Vruća voda i vruć zrak česta su tema brojnih zdravstvenih savjeta koji kruže društvenim mrežama. Koliko nam mogu pomoći u suzbijanju zaraze COVID-19?

Objavljeno

|

foto: Pete Linforth/Pixabay/Craig Adderley/Pexels

Vruća kupka neće vas zaštititi od koronavirusa. Normalna tjelesna temperatura ostaje oko 36,5 °C do 37 °C, bez obzira na temperaturu kupke ili tuša. Zapravo, vruća kupka s iznimno vrućom vodom može biti štetna jer vas može opržiti.

Najbolji način da se zaštitite od koronavirusa je temeljitim i čestim pranjem ruku. Time eliminirate viruse koji mogu biti na vašim rukama i izbjegavate infekciju do koje može doći dodirom očiju, usta i nosa.

Ni sušila za ruke nisu učinkovita u ubijanju koronavirusa. Kako biste se zaštitili od koronavirusa, morate često čistiti ruke vlažnim maramicama na bazi alkohola ili ih prati sapunom i vodom. Nakon što očistite ruke, temeljito ih osušite papirnatim ručnicima koje nakon korištenja bacite u kantu za smeće s poklopcem, savjetuje Vlada RH na službenim stranicama za informiranje o koronavirusu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.