Prati nas

Vijesti

Ne vjerujte bajkama

Čuli ste da samo stari stradavaju? U Infektivnoj se za život bore i osobe u četrdesetima

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 1.126 osoba zaraženih koronavirusom, a 119 osoba je ozdravilo. Dosad je dvanaest osoba preminulo.

Objavljeno

|

Alemka Markotić (screenshot: HRT)

Iako nema objedinjenih podataka o stanju osoba koje se diljem Hrvatske trenutno nalaze na respiratorima zbog epidemije COVID-19, ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić, objavila je kakvo je stanje u njenoj ustanovi.

“U našoj klinici najmlađa među osobama spojenim na respiratore je rođena 1974. godine. Imamo četiri osobe mlađe ili srednje životne dobi. Svi imaju neki komorbiditet ili, dijelom, i pretilost. Većina onih koji su na respiratoru imaju neki rizični faktor. Upozoravam sve da se čuvaju, pogotovo rizične skupine, da ne bi završile u tako teškom stanju”, izjavila je Markotić.

Trenutno je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 1.126 osoba zaraženih koronavirusom, a 119 osoba je ozdravilo. Dosad je dvanaest osoba preminulo.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.