Prati nas

Vijesti

Manje novozaraženih

Nova žrtva koronavirusa imala je 47 godina, broj novozaraženih pada

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

“Pacijentica iz Osijeka rođena 1973. godine šesta je preminula osoba u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica infekcije Covidom-19. Riječ je o gospođi koja se od koronavirusa liječila u KBC-u Osijek pri čemu je tri tjedna bila na respiratoru, a je u pozadini imala i druge bolesti – dijabetes, hipertenzija i velika pretilost.”

Objavio je Goran Ivanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije na redovnoj tiskovnoj konferenciji. Time se broj preminulih u Hrvatskoj popeo na 36.

Zbirne podatke za državu objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. “Trenutačno je potvrđena ukupno 1.814 osoba zaražena koronavirusom, a 600 osoba je ozdravilo. Novozaražene su 23 osobe u zadnja 24 sata. 30 osoba je trenutačno na respiratoru”, podaci su koje je objavio ministar zdravstva Vili Beroš. Srednja dob bolesnika je 50,50 godina, a 52,2 posto su žene.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

“Definitivno se krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do određenih popuštanja. Predsjednik Vlade je zatražio od svih ministara da pripreme s današnjim danom pregled onih aktivnosti, prije svega gospodarskih, za kojih bi bilo s ekonomske točke gledišta nužno da se aktiviraju čim prije. Naravno, nakon toga će o svemu tome svoj sud dati epidemiološka struka”, rekao je Božinović.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.