Prati nas

Vijesti

Manje novozaraženih

Nova žrtva koronavirusa imala je 47 godina, broj novozaraženih pada

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

“Pacijentica iz Osijeka rođena 1973. godine šesta je preminula osoba u Osječko-baranjskoj županiji od posljedica infekcije Covidom-19. Riječ je o gospođi koja se od koronavirusa liječila u KBC-u Osijek pri čemu je tri tjedna bila na respiratoru, a je u pozadini imala i druge bolesti – dijabetes, hipertenzija i velika pretilost.”

Objavio je Goran Ivanović, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije na redovnoj tiskovnoj konferenciji. Time se broj preminulih u Hrvatskoj popeo na 36.


Zbirne podatke za državu objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite. “Trenutačno je potvrđena ukupno 1.814 osoba zaražena koronavirusom, a 600 osoba je ozdravilo. Novozaražene su 23 osobe u zadnja 24 sata. 30 osoba je trenutačno na respiratoru”, podaci su koje je objavio ministar zdravstva Vili Beroš. Srednja dob bolesnika je 50,50 godina, a 52,2 posto su žene.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da većina mjera istječe 19. i da će neke od njih ili većinu produžiti, ali je i najavio i određena popuštanja.

“Definitivno se krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do određenih popuštanja. Predsjednik Vlade je zatražio od svih ministara da pripreme s današnjim danom pregled onih aktivnosti, prije svega gospodarskih, za kojih bi bilo s ekonomske točke gledišta nužno da se aktiviraju čim prije. Naravno, nakon toga će o svemu tome svoj sud dati epidemiološka struka”, rekao je Božinović.

Crveno – oboljeli, zeleno – izliječeni (foto: koronavirus.hr)

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP