Prati nas

Vijesti

50 novih

Od koronavirusa preminule su još dvije osobe u sedamdesetim godinama

Inspektori su napravili više od 800 nadzora te su ustanovili da su trgovine na malo i veletrgovine dizale marže protivno odluci Vlade i zakona.

Objavljeno

|

Vili Beroš

Trenutačno je potvrđena ukupno 1.791 osoba zaražena koronavirusom, a 529 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo trideset i pet osoba. Od jučer imamo detektiranih 50 novih bolesnika, rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite. 23 novih pacijenata dolazi iz privatnog staračkog zagrebačkog doma na Bukovcu u kojem je zaraženo 19 štićenika i četvero radnika.

“U Dubrovniku je preminula žena u dobi od 74 godina, a u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu 78-godišnji muškarac. Obje osobe imale su značajan komorbiditet i teške kronične bolesti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Odgovarajući na pitanje o visokim cijenama zaštitnih maski u nekim trgovinama državni inspektor Andrija Mikulić rekao je da su inspektori napravili više od 800 nadzora te da su ustanovili da su trgovine na malo i veletrgovine dizale marže protivno odluci Vlade i zakona.

“Za maske o kojima govorite, tu je apsolutni rekorder s 595 posto dignutom maržom, rekao je Mikulić. Marže su dizane i na neke druge proizvode”, kazao je i zaprijetio objavljivanjem naziva trgovačkih društava koja dva ili više puta dignu marže suprotno odlukama Vlade i zakonima.

“Ako se u ovoj situaciji netko bavi takvim stvarima, onda je to nažalost u rangu ratnog profiterstva”, rekao je Mikulić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.