Prati nas

Vijesti

50 novih

Od koronavirusa preminule su još dvije osobe u sedamdesetim godinama

Inspektori su napravili više od 800 nadzora te su ustanovili da su trgovine na malo i veletrgovine dizale marže protivno odluci Vlade i zakona.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Vili Beroš

Trenutačno je potvrđena ukupno 1.791 osoba zaražena koronavirusom, a 529 osoba je ozdravilo. Dosad je preminulo trideset i pet osoba. Od jučer imamo detektiranih 50 novih bolesnika, rečeno je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite. 23 novih pacijenata dolazi iz privatnog staračkog zagrebačkog doma na Bukovcu u kojem je zaraženo 19 štićenika i četvero radnika.

“U Dubrovniku je preminula žena u dobi od 74 godina, a u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu 78-godišnji muškarac. Obje osobe imale su značajan komorbiditet i teške kronične bolesti”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.


Odgovarajući na pitanje o visokim cijenama zaštitnih maski u nekim trgovinama državni inspektor Andrija Mikulić rekao je da su inspektori napravili više od 800 nadzora te da su ustanovili da su trgovine na malo i veletrgovine dizale marže protivno odluci Vlade i zakona.

“Za maske o kojima govorite, tu je apsolutni rekorder s 595 posto dignutom maržom, rekao je Mikulić. Marže su dizane i na neke druge proizvode”, kazao je i zaprijetio objavljivanjem naziva trgovačkih društava koja dva ili više puta dignu marže suprotno odlukama Vlade i zakonima.

“Ako se u ovoj situaciji netko bavi takvim stvarima, onda je to nažalost u rangu ratnog profiterstva”, rekao je Mikulić.

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP