Prati nas

Vijesti

Dobre vijesti

Sjajne vijesti! Od jučer deset novozaraženih koronavirusom, umrlih nema

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je zahtjev osječkoga stožera da se otvore sve trgovine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: MUP/Youtube

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je da u Hrvatskoj ima u proteklih 24 sata 10 novooboljelih od koronavirusa. To daje broj ukupno od 1.881.

“Oporavljenih je 771, trenutno imamo 1.110 oboljelih, testirano je ukupno 25.610, od čega u protekla 24 sata 1.424. Preminulih od jučer nemamo. Ukupno ih imamo 47”, kazao je Beroš na redovnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je zahtjev osječkoga stožera da se otvore sve trgovine. “Danima ovdje komuniciramo da će Vlada RH, to je uostalom kazao i predsjednik Vlade s ministrima, napraviti jedan dokument u kojem će biti navedene sve aktivnosti koje bi se u nekim fazama mogle otvarati, odnosno mjere koje bi se mogle popuštati. To je s jedne strane aktivnost vlade, s druge naravno da će Stožer, prije svega epidemiološka struka dati svoje mišljenje, na koji način i u kojoj mjeri će se određene mjere popuštati”, objasnio je Božinović.

“To nije zahtjev prema Nacionalnom stožeru, o tome Vlada komunicira, na tome se radi intenzivno i ovaj tjedan očekujem da ćemo imati cjelovitu sliku”, zaključio je.

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP