Prati nas

Vijesti

COVID-19

Umrlo je još troje ljudi, no broj novozaraženih koronavirusom i dalje pada

Trend smanjenja broja novooboljelih nastavlja se. Poznato je i više detalja slučaja preminulog 55-godišnjaka.

Objavljeno

|

foto: MV

Danas je potvrđeno 18 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 1.832 oboljele osobe, a 615 osoba se oporavilo. Dosad je preminulo 39 osoba, objavio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

“Nažalost, od jučer su preminule tri osobe, dvije u Splitu, žena koja je imala 96 godina, te 55-godišnji muškarac, i u KB Dubrava žena stara 78 godina. Svo troje su imali zdravstvenih poteškoća od ranije”, priopćio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, preminuli 55-godišnjak je iz Baške Vode, radnik makarskog Vodovoda. Njegova agonija je počela još 25. ožujka kada je potražio pomoć u makarskoj ispostavi Hitne pomoći zbog kašlja, temperature i malaksalosti. Pet dana poslije upućen je na rendgensko snimanje pluća te je utvrđena upala pluća. Zatražena je dodatna bolnička obrada, te je pacijentu u kratkom roku, nakon svega 24 sata, pozlilo toliko da je odmah stavljen na respirator.

Liječen je bio gotovo tri tjedna, no pluća su očito počela popuštati, da bi Baškovođanin bez nekh kroničnih bolesti preminuo. Već posljednjih su dana mještani znali da njegovo stanje nije dobro, ali cijelo mjesto, kao i Rivijera koja je u Makarskoj dobila i drive-in ambulantu, ovu je vijest primilo s nevjericom.

Slobodna javlja da je preminuli bio sklon upalama pluća. Nije poznato gdje je i kako zaražen koronavirusom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.