Prati nas

Vijesti

Povratak u normalno

COVID-19 usmrtio je tri starije žene, najavljena su i nova popuštanja mjera

Od 18. svibnja će se donesti odluka o popuštanju mjera za organiziranje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, kao i otvaranje bazena.

Objavljeno

|

foto: MV

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je novozaraženih koronavirusom – jedanaest, objavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

“Od jučer su nažalost preminule tri bolesnice u Koprivnici iz doma za starije i nemoćne. Bile su 1925., 1931. i 1935. godište s kroničnim bolestima. Ukupan broj preminulih je 90. Na respiratoru je 13 bolesnika. Ukupan broj oporavljenih je 1.764”, kazao je Beroš. Ukupan broj infekcija u Hrvatskoj porastao je tako na 2.187.

Iako se na otoku Braču zaoštravaju mjere, zahvaljujući dobroj epidemiološkoj slici objavljena su i dodatna popuštanja za ostatak Hrvatske. Uskoro će se omogućiti okupljanje do 40 osoba umjesto sada do pet osoba.

“Od 18. svibnja će se donesti odluka o popuštanju mjera za organiziranje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, kao i otvaranje bazena. Od 13. svibnja rad teretana, održavanje sportskih treninga”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kazao je i da se ukidaju e-propusnice.

Uz to, uspostavlja se međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu i otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.