Prati nas

Vijesti

Povratak u normalno

COVID-19 usmrtio je tri starije žene, najavljena su i nova popuštanja mjera

Od 18. svibnja će se donesti odluka o popuštanju mjera za organiziranje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, kao i otvaranje bazena.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: MV

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je novozaraženih koronavirusom – jedanaest, objavio je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

“Od jučer su nažalost preminule tri bolesnice u Koprivnici iz doma za starije i nemoćne. Bile su 1925., 1931. i 1935. godište s kroničnim bolestima. Ukupan broj preminulih je 90. Na respiratoru je 13 bolesnika. Ukupan broj oporavljenih je 1.764”, kazao je Beroš. Ukupan broj infekcija u Hrvatskoj porastao je tako na 2.187.


Iako se na otoku Braču zaoštravaju mjere, zahvaljujući dobroj epidemiološkoj slici objavljena su i dodatna popuštanja za ostatak Hrvatske. Uskoro će se omogućiti okupljanje do 40 osoba umjesto sada do pet osoba.

“Od 18. svibnja će se donesti odluka o popuštanju mjera za organiziranje programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, kao i otvaranje bazena. Od 13. svibnja rad teretana, održavanje sportskih treninga”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Kazao je i da se ukidaju e-propusnice.

Uz to, uspostavlja se međugradski cestovni promet putnika, međugradski prijevoz osoba u željezničkom prometu i otvaraju se autobusni i željeznički kolodvori.

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP