Prati nas

Vijesti

Izaći ili ne?

Mesić o Milanovićevoj najavi da možda neće glasati: ‘On ima obavezu izaći na izbore’

Komentirajući najavu Milanovića da neće primati sve zastupnike kaže kako će on sam odlučiti na koji će način utvrditi većinu u Saboru i na taj će način donositi odluku.

Objavljeno

|

Stjepan Mesić, Zoran Milanović

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata, Stjepan Mesić, komentirao je za N1 televiziju izjavu aktualnog predsjednika da se možda I neće odazvati izborima te da neće raditi “predstavu oko konzultacija”, kao što je to činila njegova prethodnica.

Mesić o izjavi aktualnog predsjednika Zorana Milanovića oko neizlaska na izbore kaže da je malo izvučeno iz konteksta. “On ima pravo, ali i obavezu izaći jer kao predsjednik Republike mora provoditi zakone, prije svega Ustav. Moraš pomoći ljudima da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore. To ne bi bio nekakav motiv građanima da izađu na izbore, ali svatko odlučuje samo o sebi i hoće li izaći na izbore.”

Oko konzultacija kaže da predsjednik nije u ulozi da sugerira ili pomaže da se sastavi koalicija nego konstatira da li onaj koji je donio listu zastupnika ima većinu. Komentirajući najavu Milanovića da neće primati sve zastupnike kaže kako će on sam odlučiti na koji će način utvrditi većinu u Saboru i na taj će način donositi odluku.

Podsjetimo, Milanović je u razgovoru za Novu TV kazao: “Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati. Zato jer bi možda baš taj moj jedan glas mogao biti presudan.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.