Prati nas

Vijesti

Izaći ili ne?

Mesić o Milanovićevoj najavi da možda neće glasati: ‘On ima obavezu izaći na izbore’

Komentirajući najavu Milanovića da neće primati sve zastupnike kaže kako će on sam odlučiti na koji će način utvrditi većinu u Saboru i na taj će način donositi odluku.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Stjepan Mesić, Zoran Milanović

Bivši hrvatski predsjednik u dva mandata, Stjepan Mesić, komentirao je za N1 televiziju izjavu aktualnog predsjednika da se možda I neće odazvati izborima te da neće raditi “predstavu oko konzultacija”, kao što je to činila njegova prethodnica.

Mesić o izjavi aktualnog predsjednika Zorana Milanovića oko neizlaska na izbore kaže da je malo izvučeno iz konteksta. “On ima pravo, ali i obavezu izaći jer kao predsjednik Republike mora provoditi zakone, prije svega Ustav. Moraš pomoći ljudima da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore. To ne bi bio nekakav motiv građanima da izađu na izbore, ali svatko odlučuje samo o sebi i hoće li izaći na izbore.”


Oko konzultacija kaže da predsjednik nije u ulozi da sugerira ili pomaže da se sastavi koalicija nego konstatira da li onaj koji je donio listu zastupnika ima većinu. Komentirajući najavu Milanovića da neće primati sve zastupnike kaže kako će on sam odlučiti na koji će način utvrditi većinu u Saboru i na taj će način donositi odluku.

Podsjetimo, Milanović je u razgovoru za Novu TV kazao: “Neću ni za koga navijati. Pitanje hoću li uopće glasati. Zato jer bi možda baš taj moj jedan glas mogao biti presudan.”

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP